A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

A modern világban sajnos egyre több esetben fordul elő, hogy a gyerekek akár önhibájukon kívül is szexuális áldozatok lesznek.

Szerencsére a modern okoseszközök lehetőséget biztosítanak a veszélyek csökkentésére is, és az Apple lépett is. Reméljük, hogy a többi gyártó is követi a példáját.

Figyelmezteti a szülőket az iPhone, ha baj van

Az iOS, vagyis az iPhone-ok operációs rendszere egy olyan frissítéssel fog előrukkolni, ami figyelni fogja a gyermekeknek, vagy a gyerekek által küldött olyan üzeneteket, amelyekben intim fénykép található. Ha ilyennel találkozik a telefon, akkor a fotót nem mutatja meg a gyereknek, hanem elhomályosítja azt, és egy figyelmeztetést dob a gyereknek, hogy olyan tartalom lehet a képen, ami nem neki való és zavaró lehet. Ezzel együtt a szülő is kap egy értesítést a saját telefonjára, hogy tudjon róla, a gyermek milyen képet küld vagy fogad, akár ártatlanul, megtévesztve.

Állítólag az Apple azt is megoldotta, hogy olyan tanulékony, mesterséges intelligencia dolgozzon a háttérben, hogy ha a gyerek magáról küldene ilyen fényképet, akkor arról a szülő ugyan értesül, de a fénykép nem kerül ki a mobilról, nem küldi el a telefon.

Honnan tudja az iPhone, hogy ki a szülő?

Régóta lehetőség van az iPhone-oknál használt felhasználói fiókok (Apple ID) között ún. családot szervezni, ahol megadható, hogy mely családtag (vagyis Apple fiók) gyám/szülő, és melyek a gyerekek.

Ilyenkor a gyerekek fiókja több szempont alapján is korlátozható, például nem tölthetnek le bármilyen alkalmazást, vagy időzárral is ellátható, hogy a gyerek mely közösségi felületeket használhatja, mennyi időn át (pl. napi fél óra).

És persze lehetőség van a készülék pozíciója alapján a gyerek nyomon követésére, a webes tartalmak szűrésére, korlátozására is.

 

Csak üdvözölni tudjuk az Apple fejlesztését és törekvését, reméljük, hogy minél szélesebb körben elterjednek a hasonló funkciót.

Címkék: apple ios

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr8016754778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása