A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

Már egy konnektor is tud WiFi-s lenni. Na persze nem az áram jön WiFi-n, hanem a konnektor vezérlése. És hogy ez mire jó? Egészen sok mindenre!

Felügyelheted, időzítheted, kapcsolgathatod

Szóval egy olyan konnektorról beszélünk, amely tulajdonképpen nem is egy konnektor, hanem egy konnektorba dugható dugalj, amibe beledughatsz ugyanúgy bármit, ahogyan a konnektorba is tennéd. Ha ez így zavaros, akkor mutatjuk, így:

Tehát a konnektorban lévő áram ezen a kütyün keresztül jut el az elektromos fogyasztóhoz, legyen az egy lámpa, egy hűtő, egy ventilátor, vagy bármi.

Viszont ebben a kütyüben van WiFi, ennek segítségével pedig egy mobilalkalmazáson keresztül elérheted ezt az eszközt, és vezérelheted azt, bárhol is vagy a világon. Így akár otthonról, akár távolról bekapcsolhatod a konnektort, vagy éppen ki. A telefonodon időzítést is beállíthatsz, hogy mikor kapcsoljon be automatikuson és mikor ki. Vagy éppen egy karácsonyi dekorációs fény esetében azt, hogy napnyugtától kapcsoljon be, és mondjuk éjfélkor kapcsoljon ki. Vagy nyáron a kerti díszvilágítás kapcsoljon be napnyugtakor, és kapcsoljon ki éjfélkor. Vagy a gyerekek medencéjének szűrője menjen naponta 3-szor 4 órán át. A lehetőségek végtelenek.

Ugyanígy vannak olyan típusok is, amelyek a keresztülfolyó áramot tudják mérni, így például láthatod, hogy mennyit fogyaszt a hűtőd. Sőt, beállíthatod, hogy ha mondjuk 3 órán keresztül nincs a hűtőnek fogyasztása, akkor küldjön Neked riasztást a telefonodra. Ebből sejtheted, hogy valami hiba lehet a hűtővel.

És persze az egész folyamat naplózott, vagyis minden egyes művelet (ki-be kapcsolás, stb) egy időbélyeggel rögzítésre kerül, utólag visszanézhető.

Hol érdemes ilyen okos konnektort használni?

Olyan fogyasztókat érdemes ilyen okoskonnektorba kötve használni, amiket jellemzően nem tartasz folyamatosan áram alatt, hanem időszakosan használsz. Ilyesmik lehetnek például kültéri fények, vagy különféle lámpák, karácsonyfa világítás, medence fűtés, stb.

Ugyancsak hasznos olyan eszközöknél, amelyeket Te magad szeretnél ki-be kapcsolni, de mondjuk kényelmetlen helyen van a konnektor, vagy egyszerűen akkor is szeretnéd tudni kapcsolni, ha nem vagy otthon. És persze egy nyaralás idején sem jön rosszul, ha a sötétben néhány lámpa néha fel-le kapcsol, és életjel mutatkozik a házból.

 

Hasznos tud lenni egy okoskonnektor, gondold át, Te mire tudnád hasznosítani.

Címkék: okosház okoskonnektor

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr10016644260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása