A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

A Viber néhány újdonságot mutatott be, amik egyértelműen a digitális oktatásban és a home office-os munkában jelent segítséget.

Online kvíz, válaszlehetőségekkel

A beszélgetésekben mostantól lehetősége van a beszélgetés szervezőjének (pl. a tanárnak) egy kérdést feltenni kvíz formájában, ráadásul válaszlehetőségeket is megadhat a kvíz szervezője, a beszélgetés résztvevői pedig a megadott válaszlehetőségek közül választhatják ki a helyes választ.

A funkció elérhető a közösségi megosztásoknál és csoportos beszélgetéseknél is. A válaszadók nem látják egymás válaszait, vagyis nem tudják azt, hogy a beszélgetés egy másik résztvevője mit válaszolt. Ezzel szemben a kvíz készítője a csoportos beszélgetéseknél név szerint látja, hogy ki milyen választ adott, azonban a közösségi kvíznél ő sem látja név szerint a válaszokat, csak a válaszok megoszlásának arányát (ez jellemzően egy kérdőívnél lehet hasznos).

Fontos tudni, hogy miután a résztvevők mindegyike megválaszolta a kvízt, utána minden résztvevő látja a válaszok megoszlását (de ahogy írtuk, név szerint nem, hogy ki, milyen választ adott), valamint a helyes választ is, egy rövid magyarázattal.

Hogyan hozhatsz létre kvízt?

Először is hozz létre a Viberben egy csoportot. Ha ez megvan, akkor az üzenetírás bevitelimezője alatt lévő ikonoknál válaszd ki a három függőleges ikont, ekkor feldobja a Viber a szavazás létrehozása lehetőséget. Itt jelöld be, hogy kvíz mód, majd írd meg a kérdést és a válaszlehetőséget.

Utána pipáld be a helyes választ, majd röviden fogalmazd meg, miért az a helyes válasz.

A létrehozás gombra nyomva máris kiküldésre kerül a kvíz a beszélgetés résztvevőinek, akik azonnal beküldhetik a válaszokat.

Miután elkészült a kvíz, a kvíz szervezője a válaszlehetőségekre kattintva láthatja, hogy az adott válaszlehetőséget kik választották, valamint azt is, hogy ki mikor adta le a válaszát.

 

Próbáld ki a Viber újdonságát, tényleg hasznos funkció.

Címkék: viber

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr8216266936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása