A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

A múlt héten arról írtunk, hogy a Messenger alkalmazást is védheted ujjlenyomattal vagy arcfelismeréssel. Most pedig egy újabb újdonságot tartogat a Messenger, mégpedig a mobilod képernyőjének megosztását.

Mutatjuk, hogy mi ez, és mire jó!

Mi az a képernyő megosztás?

A Messengert használva tudsz videochatelni, ebben semmi újdonság nincs. A Messenger lehetőséget biztosít arra is, hogy több résztvevős beszélgetéseket bonyolíts videókonferenciák formájában. Ám újdonság, hogy a résztvevők nem feltétlenül csak Téged láthatnak a videóbeszélgetések során, hanem akár a telefonod képernyőjét is megoszthatod velük.

Így ha pl. távsegítséget kérsz egy program (pl. levelezés) beállításával kapcsolatban, vagy egyszerűen csak szeretnél megmutatni egy alkalmazásodat, fotóidat, stb, akkor ezt könnyedén megteheted. Ugyanígy jól jöhet ez a funkció, ha a telefonodon van egy prezentáció, egy dokumentum, vagy egy kimutatás, amit megbeszélnél a kollégáiddal. De lehetőséged van barátokkal videochat közben átfutni egy webshop kínálatát, a kedvenc éttermetek étlapját, vagy egy családi nyaralás emlékeit.

Ehhez mindössze annyit kell tenned, hogy videóhívás közben a vezérlőpanelen bökj a "share your screen" gombra, és máris láthatják a beszélgetés résztvevői a képernyődet.

Hány résztvevővel működik ez a funkció?

A Messenger korlátozza, hogy hány fős videóbeszélgetésekben oszthatod meg a képernyődet. "Sima" videóbeszélgetéseknél ez 8 fő, míg ha a Messenger Rooms keretein belül 16 fős beszélgetésnél van meghúzva a korlát.

 

Próbáld ki a Messenger új funkcióját!

Címkék: messenger

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr5016099408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása