A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

Az rendben van, hogy ha van egy érdekes cikk, akkor azt meg tudod osztani egy ismerősöddel, hiszen csak vágólapra kell másolnod a böngészőből a címet, és már küldheted is az ismerősödnek.

De mutatunk egy profibb megoldást!

Másolj úgy, hogy a cikkből kiemeled a lényeget!

Ám van egy probléma a hagyományos URL megosztással. Mert az oké, hogy az ismerősöd megkapja a linket, rákattint, és már olvashatja is, de egy hosszabb cikknél lehet, hogy csak egy bizonyos része lényeges a cikknek. Előfordulhat, hogy csak egy konkrét részletre szeretnéd felhívni az ismerős figyelmét.

Például a múlt heti hírlevelünkből lehet, hogy Te konkrétan arra a részre szeretnéd felhívni az ismerős figyelmét, hogy meghatározhatja, hogy a gyermek milyen videókat nézhet a YouTube Kids-en.

Ehhez vagy elküldöd neki a cikk URL-jét, majd elmagyarázod, hogy "ha lejjebb görgetsz, akkor lesz egy olyan rész, hogy ...", vagy egy olyan linket küldesz neki, ami egyből azt a részt fogja megnyitni, sőt, még ki is fogja emelni azt a részt, amit Te fontosnak tartasz.

Például így (kattints ide). (sajnos csak Chrome és Edge böngészőkben működik)

Hogyan csináltuk ezt?

Chrome böngészőhöz létezik egy profi eszköz, amit a Chrome áruházból telepíthetsz ingyenesen. Ennek a kiegészítőnek a neve: Link to Text Fragment (a linkre kattintva telepítheted).

Miután telepítetted, akkor ha egy weboldalon kijelölsz egy szövegrészt, és rákattintasz jobb gombbal, akkor a felugró menüben megjelenik egy olyan menüpont, hogy "Copy Link to Selected Text". Kattints erre, és így vágólapra kerül egy olyan link, amit ha átadsz az ismerősödnek, akkor úgy nyílik meg neki a weboldal, hogy ki lesz rajta emelve az általad kijelölt szövegrész.

Fontos, hogy ehhez az ismerősödnek is Chrome vagy Edge böngészőt kell használnia, de nem fontos, hogy telepítve legyen neki is ez a bővítmény.

 

Ha Chrome-ot használsz, akkor töltsd le ezt a bővítményt.

Címkék: edge chrome

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr4115996204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása