A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

Megírtuk korábban, hogy a Microsoft megszűntette a Windows 7 terméktámogatását, és a jövőben nem fog frissítéseket készíteni a jól bevált Windows verzióhoz.

Szerencsére azonban teljesen nincs kihúzva a talaj a Windows 7 alól.

Több vírusirtó is továbbra is védelmet nyújt.

A különféle vírusirtók gyártói sorra jelentik be, hogy melyik szoftver meddig nyújt még védelmet a régi Windows felhasználóinak. Ezek alapján úgy fest, hogy a legtöbb vírusirtó folyamatosan fog frissítéseket kapni még legalább két évig, de a Windows beépített vírusirtója, a Microsoft Security Essentials is meghatározatlan ideig nyújt még védelmet a kártevők ellen.

A böngészők sem fordultak még el a 7-es Windowstól

A Google is bejelentette, hogy a Chrome böngészőhöz legalább 2021. júliusáig fog frissítéseket kiadni a Windows 7-es változathoz, és tekintve, hogy az Edge böngésző is ugyanazt a motort használja, mint amit a Chrome, így jó eséllyel az is fog frissítéseket kapni.

A Mozilla ugyan még nem nyilatkozott arról, hogy a Firefox milyen formában és meddig marad naprakész, de tekintve, hogy bizonyára nem akar piacot veszíteni, feltételezhetően ők sem hagyják magukra a Windows 7-es felhasználókat.

Most akkor kell cserélni Windowst, vagy sem?

Alapvetően a hosszútávú megoldás mindenképpen a Windows lecserélése, és persze most is biztonságosabbnak tekinthető a Windows 10, mint a Windows 7, hiszen a böngészők és a vírusirtók hiába frissülnek, az operációs rendszer sebezhetősége ezzel alapjaiban nem javul, és ilyen jellegű frissítések pedig csak az újabb Windowshoz érkeznek.

Ám kapkodni nem kell vele, kellő körültekintés mellett használhatod tovább a Windows 7-et is, ám fokozottan érdemes odafigyelni a böngészők és vírusirtó szoftverek rendszeres frissítésére.

 

Te Windows 7-et használsz még?

Címkék: windows windows 7 windows 10

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr8815465570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása