A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

Sok iPhone (valójában bármilyen okostelefon) felhasználónak okoz problémát a jó "öreg" Nokiákhoz képest lecsökkent akkumulátor üzemidő. Míg régen hetente töltöttük a telefonokat, addig manapság napi szinten töltjük a telefonokat. Akik viszont extrém sokat használják, azoknak akár 1 napot sem bír az iPhone-juk, és ez gond.

Megmutatjuk, mit tehetsz.

Ellenőrizd az akkud állapotát

Egyfelől érdemes ellenőrizni az akkumulátorod állapotát. Kb. 300 töltési ciklus után érezhetően gyengülni kezd az akku, és ez teljesen normális. Az ellenőrzéshez menj a Beállítások menüben az Akkumulátor menüpontra, azon belül pedig választ az Akku állapotát. A maximális kapacitás résznél látni fogsz egy százalékot, ez mutatja, hogy a gyári új állapothoz képest most kb. milyen állapotú az akksid. Ha ez 80% körül van, akkor bizony cserélni szükséges az akkut, mert ilyenkor már jelentősen csökken az üzemidő. Ha annál is rosszabb, akkor teljesen egyértelmű a helyzet, 90 és 100% között viszont normális az akku állapota. Ha valamilyen cellazárlat vagy egyéb komolyabb akkuhibád van, akkor előfordul, hogy itt a százalék helyett "szerviz" feliratot fogsz látni. Ilyenkor is egyértelmű, mi a teendő.

Ha korábban már volt cserélve az akkud, akkor előfordulhat, hogy itt "szerviz" feliratot látsz, holott minden teljesen normális. Sajnos ez amiatt van, mert a cserét követően a készülék nem tudja beazonosítani az új akkut. Ebben az esetben ezzel nem kell foglalkoznod, igaz, így sajnos nem kapsz visszajelzést az akku állapotáról, kénytelen vagy a megérzéseidre hagyatkozni.

Mi van akkor, ha az akksid jó, de az üzemidő kevés?

Természetesen lehet, hogy az akkud tökéletesen működik, de Te mégis olyan sokat használod a telefont, hogy egyszerűen nem elég számodra az üzemidő. Az Apple erre problémára találta ki az akkumulátorral felszerelt tokokat. Ezekkel a tokokkal az iPhone üzemideje kb. duplázható, így már tényleg bárki számára bőségesen elég ideig képes működni a telefon egy feltöltéssel.

Az Apple ráadásul egy extra gombot is elrejtett az akkus tokon, ez pedig a kameragomb. Ennek lenyomásával a készülék azonnal megnyitja a kamera alkalmazást, még a készülék lezárt állapotában is. Az Apple úgy tervezte meg ezt a gombot, hogy egy pillanatnyi lenyomásra ne reagáljon, így elkerülve a véletlen lenyomásokat. Ha pedig már megnyitottad a kamerát, akkor rövid lenyomással exponálni tudsz vele (vagyis elkészítheted a fotót), míg hosszan nyomva tartva a gombot bezárja a telefon a kamera alkalmazást, és ismét zárolja a képernyőt.

Az akkus tokok ára persze Apple termékekhez "illően" drága, 47.990 Ft-ba kerülnek, viszont nagyon jó minőségűek, kívülről kellemes szilikon tapintásúak, a belseje pedig mikroszálas puha anyagból van, így védve a telefonodat a karcolásoktól.

 

Számodra elegendő az okostelefon akksi üzemideje?

Címkék: telefon iphone iphone szerviz

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr6315393274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása