A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

Számos területen változtatta meg az okostelefon az életünket, vagy a szokásainkat. Olyan dolgokra is használjuk, amikre korábban más megoldást választottunk, vagy egyáltalán nem is csináltuk.

Addig nincs is ezzel gond, ameddig ezek az "okosítások" az életünk egyszerűbbé tételét, a saját kényelmünket szolgálják. Most az autósok élete lehet könnyebb.

Érdemes elolvasni ezt a levelet?

Elavult papír módszer helyett itt egy app

A közlekedés velejárója, hogy időnként sajnos történnek balesetek is. Ilyenkor előkerül a jó öreg "betétlap" (valódi nevén Baleseti kárbejelentő), amin rögzítésre kerülnek a baleset körülményei. Időpont, helyszín, tanúk adatai, baleset résztvevőinek adatai, ákom-bákom rajzok a baleset körülményeiről, stb.

Ezzel szemben itt egy modern eszköz, ami nagy mértékben pontosíthatja, egyszerűsítheti a baleset részleteinek pontos rögzítését, tisztázását.

Íme az E-kárbejelentő app 

Akár Android, akár iOS rendszert használsz, a alkalmazás áruházból letöltheted az E-kárbejelentő nevű alkalmazást. Ez a MABISZ tagbiztosítói által készíttetett applikáció teljesen kiváltja a korábbi papíralapú kárbejelentő lap használatát. A MABISZ abban bízik, hogy a korábban jellemző hiányos kitöltések miatt elhúzódó ügyintézési idők is csökkenni fognak, hiszen az alkalmazás figyelmeztetni fog, ha valamilyen fontos adatot nem töltöttél ki.

Az alkalmazást elindítva rögtön tájékoztat Téged a szükséges teendőkről (pl. motor leállítása, láthatósági mellény viselése, vészvillogó bekapcsolása, stb.). Utána indulhat a kárbejelentési folyamat, ahol vagy az egyik fél elindítja a kárbejelentést, a másik pedig csatlakozik a kárbejelentési folyamathoz a saját készülékén (egy generált PIN kód segítségével megy a "párosítás"). Ha a másik félnek nincs ilyen mobilapplikációja, és a helyszínen sem tudja/akarja letölteni, akkor lehetőséged van megadni, hogy a csak egy mobilkészülék van a helyszínen, azon keresztül fog történni a kárbejelentés.

Hogyan működik?

Egyszerű lépéssoron visz végig az alkalmazás, amiket kitöltve megadhatsz minden lényeges információt a balesettel kapcsolatosan.

A különféle adatokat színekkel jelöli az alkalmazás. A sárgával jelölt adatok kitöltése kötelező, a szürke színnel jelöltek opcionálisak. Zölddel jelöli az alkalmazás a megfelelően megadott adatokat, és pirossal a hibásan kitöltötteket.

A biztosítótól kapott QR kód segítségével könnyedén beolvasható a szerződő összes szükséges adata, gépjármű típusa, stb.

Utána megadható a felelősségi nyilatkozat, majd a baleset vázlata. Ezt követően a baleset körülményeinek rövid leírása adható meg, de pötyögés helyett itt választható akár egy kényelmes funkció is, a diktafon használata. Egyszerűen egy 30 másodperc hosszúságú hangrögzítéssel elmondhatjuk szövegesen, hogy mi történt.

Utána kérni fogja az alkalmazás a tanúk adatait, majd egy vázlat formájában megmutatja az elkészült kárfelvételi jegyzőkönyvet. Ha minden rendben, akkor a képernyőn aláírva hitelesíteni is lehet a folyamatot, majd beküldeni a biztosítók részére az adatokat.

Mi történik ezután?

Az adatok egyrészt eljutnak a biztosítókhoz, így ők egyből megkapják a szükséges adatokat, és az adatrögzítésből keletkező PDF nyomtatványból is kap mindkét fél 1-1 példányt. 

 

Töltsd le az E-kárbejelentő alkalmazást, de sose legyen szükséged rá!

Címkék: android ios

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr2214559606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása