A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

Az egyik legnépszerűbb reggeli műsor a Balázsék a Rádió 1-en. De előfordul, hogy egy-egy téma tetszik, de nem tudod végighallgatni, mert ki kell szállni az autóból, csörög a telefon, stb. Ilyenkor lehetőséged van utólag visszahallgatni az adásokat.

És persze tök mindegy, hogy Te szereted Balázsékat vagy sem, hiszen ez csak egy példa, sok más tartalmat is visszahallgathatsz vagy meghallgathatsz így. De hogy?

Érdemes elolvasni ezt a levelet?

Hallgasd vissza kedvenc rádiós sorozataidat

Sok olyan rádióadás, vagy rádióadáshoz hasonló internetes tartalom van, amit a tartalom készítője közzétesz az interneten. Ezeket a közzétett tartalmakat hívják Podcast-nek.

A Podcast-en általában sorozatszerű epizódok találhatók meg, műsorok, amik rendszeresen újabb és újabb résszel rendelkeznek. Ezek az epizódok a legtöbb esetben nem csak meghallgathatók, hanem le is lehet őket tölteni, így később bármikor újra meghallgathatod akár internetkapcsolat nélkül is. Egy-egy podcastre fel is lehet iratkozni (ezt bizonyos Podcast kliensek előfizetésnek nevezik, de ez nem jár tényleges fizetéssel), ami azzal az előnnyel jár, hogy amint megjelenik az adott csatornának egy újabb epizódja, azt a laptopod, telefonod vagy más eszközöd (pl. megfelelő TV készülék, tablet, stb.) automatikusan letölti, hogy később bármikor meghallgathasd.

Hogy van ez a Podcast?

A Podcast szó az iPod-ból és a broadcast-ből származik, vagyis mp3-szerű tartalom online közvetítése. Az interneten több podcast könyvtár található, mint például az Apple féle iTunes, vagy a Soundcloud, Spotify, stb. A podcast-en amikor valaki közzétesz egy tartalmat, akkor azt nem az iTunes vagy Soundcloud tárhelyére tölti fel, hanem a saját weboldalára, vagy valamilyen külső tárhely szolgáltatóhoz, és a kiválasztott podcast könyvtárakhoz csak az anyag linkjét juttatja el, így a hanganyag mindig a készítő által feltöltött helyről kerül lejátszásra.

Mivel hallgathatsz Podcast-et?

A podcast hallgatáshoz szükséged van valamilyen kliens programra. Androidos telefonon vagy iPhone-on van podcast kliens, számítógépen a legegyszerűbb az iTunes-t használni, de találhatsz az interneten több podcast alkalmazást. Bármilyen podcast alkalmazást is választasz, azt amikor elindítod, akkor a keresőben rákereshetsz különféle csatornákra, vagy pedig témakörök szerint is kereshetsz csatornákat.

A kiválasztott csatornára kattintva láthatod a csatorna feltöltött epizódjait, lejátszhatod őket, és ha a csatorna készítői hozzájárulnak, akkor le is töltheted őket. És persze feliratkozhatsz a csatornára, hogy ne maradj le az újabb epizódokról.

 

Próbáld ki a podcast-et, sok érdekes tartalmat hallgathatsz vissza.

 

Üdvözlettel:
#MasterMind Számítástechnika

Címkék: podcast

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr714271709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása