A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

A családi nyaralás egyszerre öröm és egyszerre egy csomó nyűg, stressz és feszültség. Például sokan csak a családi nyaralások alkalmával vezetnek egyszerre sokat, és hetekig tervezik az útvonalat, próbálnak felkészülni mindenre.

Aztán ott vannak a városnézések, amikor idegen helyen kell parkolni - és a végén valahogy visszatalálni az autóhoz. Ne ebben fogunk most segíteni. Vagyis a Google.

Érdemes elolvasni ezt a levelet?

Elő a Google Maps-et

Azt már megszokhattuk, hogy a Google jóformán mindenhol ott van és az élet minden lényeges területén kínál megoldásokat. Tudod, kereső, közösségi oldal, Youtube, Android, felhő, online dokumentum kezelés, Gmail, na és persze a navigáció.

A Google Maps mobilos változataiba beépítettek egy nagyon hasznos funkciót, mégpedig azt, hogy meg tudod jelölni, hol parkolsz. Ez főként idegen városokban, vagy külföldön nagyon hasznos lehet, ahol az utca neveket nem túl könnyű megjegyezni.

Szóval meg tudod jelölni a parkolás helyét, ráadásul megjegyzést is írhatunk a jelöléshez, mint például egy parkolóház hanyadik emeletén, melyik szektorban, hanyas parkolóhelyen, mikor jár le a parkolás, stb. Sőt, akár fényképet is csatolhatsz a jelöléshez.

Irány vissza az autó

Miután végeztél a városnézéssel, a Google Maps segítségével vissza is találsz az autóhoz könnyedén, hiszen megtervezi Neked az útvonalat. Megmondhatod, hogy gyalogosan vagy tömegközlekedéssel szeretnél visszamenni az autódhoz, a Google Maps pedig kiszámolja Neked, hogy mennyi idő az út az autódig.

Ugyan egy felesleges fejlesztésnek tűnhet, amit a Google csinált, de nagyobb városokban, idegen helyen, ahol az ember elveszettnek érzi magát, bizony nagy szolgálatot tud tenni.

 

Ha idegen helyen parkolsz, használd a Google Maps újdonságát.

Címkék: google maps android ios tippek-trükkök

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr8412460313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása