A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

Talán a legnagyobb félelem a számítástechnikával kapcsolatosan a vírusoktól való félelem. Alapja is van ennek, hisz előfordul olyan vírus is, ami egyszerűen kódolja a fájljaidat, és nem tudsz hozzáférni azokhoz. Visszakódolni sem lehet. Védekezni azonban igen, vírusirtó szoftverekkel.

Most megnézzük, mi történik, ha a vírusirtód lejár.

Érdemes elolvasni ezt a levelet?

Le tud járni?

Igen. És nem. A vírusirtó szoftverek úgy készülnek, hogy maga a szoftver nem jár le, de a szoftver támogatás igen. Mivel borzasztóan sok vírus jelenik meg napról napra, így a vírusirtó szoftverek készítői folyamatosan fejlesztik az ellenszereket, amikkel ki lehet az újabbnál újabb vírusokat szűrni, és ezeket a frissítéseket a szoftver minden nap automatikusan letölti(amennyiben gyári beállításon működik, de ez javasolt, hogy így maradjon).

Egy vírusirtó vásárlásával egyidejűleg azonban egy kvázi előfizetést is kötsz ezen frissítésekre, általában egy évre (tulajdonképpen a szoftver ingyen vagy szinte ingyen van, a frissítésekért fizetsz). Azonban amikor lejár az egy év, akkor nem érkezik több frissítés, a vírusirtód jelzi, hogy lejárt, és meg kellene hosszabbítani a licenszt, vagy újat vásárolni, esetleg másik fajta vírusirtót vásárolni.

Ha lejár, akkor vége a védelemnek?

Szó sincs róla, azért a vírusirtó szoftverek készítőinek érdekük, hogy légy velük elégedett, és vásárold meg újra és újra a szoftvertámogatást tőlük - márpedig ha megszűntetnék a védelmet és azonnal vírusos lenne a számítógéped, akkor nem volnának túl népszerűek, és valószínűleg másik szoftvert választanál a jövőben.

Ha lejár a szoftvertámogatás, mindössze annyi történik, hogy a lejárat napjától kezdve nem frissül az adatbázisod, tehát az újonnan megjelenő vírusokkal szemben nem nyújt védelmet, de a korábban ismert vírusok ellen igen.

Akkor szinte felesleges a frissítés?

Ez azért nem így van, hiszen mindig a legújabb vírusok azok, amelyek leginkább terjednek köremailekben és weboldalakon. Tehát hiába ismeri a vírusirtód a régi vírusokat, valószínűleg néhány héttel később Te egy újabb vírust fogsz megkapni, ezért érdemes frissíteni a vírusirtódat.

Ha elégedett voltál a korábban használt vírusirtóddal, akkor kérj csak licensz hosszabbítást, ha pedig elégedetlen voltál vele, akkor válassz másik szoftvert. Üzletünkben egy egy éves licensz elérhető akár 5 ezer forintért is (hosszabbítás esetén), ennyit igazán megér a számítógéped védelme, de a profibb védelmet nyújtó szoftverek is elérhetők havi egy ezresért.

 

Használj vírusirtót és frissítsd is az adatbázist, ha pedig lejárt, hosszabbítsd meg a licenszt.

Címkék: vírus számítógép vírus

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr317556332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása