A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

A mai okoskütyük világában a legnagyobb nyűgöt az jelenti, hogy ezek a készülékek egy-két napnál tovább nem húzzák akku üzemidővel, esetleg akkor, ha érdemben nem használod az okos funkcióit, nem nyomogatod, nem emailezel, nem facebookozol, és nem azon olvasod a blogunkat :)

Pl. sportoláskor kitűnő segítség egy ilyen telefon, hisz rögzíteni tudja a sebességedet, a megtett távolságot, és az útvonalat is. Igen ám, de így még egy napot se biztos, hogy kibír, hisz a kijelző, a mobilnet és a GPS vevő szívja az akkut bőven.

Ebből a levélből megtudhatod, hogyan küzdheted le ezt a problémát.

Érdemes elolvasni ezt a levelet?

Akku töltés konnektor nélkül?

Egyértelmű, hogy amíg otthon, vagy olyan helyen vagy, ahol van konnektor, vagy egy USB csatlakozó, ott könnyű dolgod van, hisz bármikor feltöltheted a telefonod, táblagéped.

De általában nem is ekkor szokott gond lenni, hanem a szabadtéri programoknál, hosszú utazáskor, stb.

De mivel ez tömegesen okoz problémát az embereknek, ezért megoldás is van. A neve: power bank, de magyarul szokás hívni vésztöltőnek is.

Mi is ez? Egy hordozható külső akkumulátor, amelyiken egy (vagy több) USB csatlakozó található, amihez csatlakoztatva energiához juttathatod a telefonodat, táblagépedet, vagy más olyan kütyüdet, amelyik USB kábellel tölthető.

Hogyan működik?

Természetesen ezt az akkumulátort is fel kell tölteni indulás előtt, tehát ez plusz egy nyűg. Otthon feltöltöd a power bankodat, és persze a telefonodat is, majd indulás a szabadba, vagy ahová csak akarsz.

Ha lemerül a telefonod (vagy táblagéped, stb.), akkor csak simán csatlakoztatod a power bankhoz, és a power bankban tárolt energia áttöltődik a telefonodba.

Pofon egyszerű ez, és tényleg nagyon hasznos, pláne, hogy vannak olyan típusok, amelyeken több USB csatlakozó is van, és egyszerre tölthetsz több készüléket is.

Milyet mennyiért?

A power bankok közt technikai értelemben a legnagyobb különbség a kapacitásban van, vagyis abban, hogy mennyi energiát képesek eltárolni. Ha például egy 20 ezer mAh kapacitásút vásárolsz, akkor azzal egy 1560 mAh-s iPhone-t közel 13-szor is feltölthetsz, de egy iPad-et is közel háromszor.

másik technikai paraméter amire figyelned kell, hogy hány wattos, vagy hány amperes az USB csatlakozás.Az okostelefonoknak általában elegendő az 5W (1 amper), de a táblagépek ennyivel nem érik be, nekik a 10W (2 amper) a tipikus elvárás. Ez persze készülékfüggő, de ez az általános.

Amelyik power bankon két USB is van, ott általában az egyik 5W-os, a másik 10W-os, és ez rá is van írva, így tudod, melyik készülékedet melyikben töltsd.

Természetesen a nagyobb teljesítményű csatlakozóba dughatod a kisebb teljesítmény igényű készülékedet is, fordítva azonban ne tedd, mert túlterheli a power bankot.

Egy 20 ezer mAh-s power bank adapter kb. 13-15 ezer forint (típus függő), de kisebb kapacitásúakhoz olcsóbban is hozzájuthatsz.

 

Ha szabadtéri tevékenységet tervezel és szükség van a telefonodra, vigyél magaddal power bankot!

Címkék: iphone android ipad vésztöltő powerbank akkumulátor üzemidő akkumulátor üzemidő növelése

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr567500254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása