A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

Na nézzük csak ezt a kéretlen reklám kérdést! Két csoportot érdemes megkülönböztetni. Az egyik, amelyik a böngésző felső részén helyezkedik el, és egyre több helyet foglal el az értékes böngésző-felületből. Ezeket hívjuk toolbar-nak. A másik csoport, amikor internetezés közben folyton felugráló ablakok vannak, amik online fogadásra, pornóra, és egyéb olyan tartalmakért történő fizetésre buzdítanak, amiket Te igazából nem is szeretnél. Ezek olyan oldalaknál jelennek meg, amelyek nem túl biztonságosak. Nem érdemes ezeket meglátogatni. De hogyan védekezz ellenük?

Megoldás a toolbar-ok ellen:

A toolbar-ok apró kis programocskák, melyek a gépedre lettek telepítve - akár tudsz róla, akár nem, hogy mikor és hogyan. Jellemzően egy nem megbízható forrásból származó program telepítésekor egy gondosan elrejtett összetevő. A megoldás az, hogy egyrésztismeretlen forrásból ne telepíts programokat, másrészt ha mégis, akkor is légy nagyon körültekintő, vagy bízd a dolgot szakemberre. Egyébként sok olyan toolbar létezik, amely működését egy újabb böngésző alapból tiltja (de megkérdezi, akarod-e engedélyezni, és ha igenre kattintasz, akkor onnantól már megjelenik), valamint jobb vírusvédelmi rendszerek is kiszűrik ezeket.

Megoldás a felugráló reklámok ellen:

Triviálisan egyszerű megoldási javaslatunk van: ne látogass olyan oldalakra, melyek teljesen nyilvánvalóan látható módon csak a szenzációhajhászásra mennek rá.Tipikusan ilyen oldalak azok, amelyekre a Facebookon terjedő szenzációhajhász postok által juthatsz el, mint pl. likegate.hu, stb. Milyen postokra gondolunk? Néhány példa: "Élő adásban villantott Lilu", "Lecsapott a NAV Berki Krisztiánra", "Anyját árulta haverjainak a 17 éves srác (18+)", stb. Ezek tipikusan úgy látszanak a Facebookon, mintha valamelyik ismerősöd osztotta volna meg, hiszen ha megnézed, a nevedben is közzétesz egy bejegyzést a Te ismerőseid számára.

Honnan tudod, hogy ilyenre kattintottál? Ha a tartalom megtekintése előtt kötelező lájkolni az oldalt, akkor tudhatod, nem jó helyen jársz. Zárd be, ne lájkold! Ne ess kísértésbe, hidd el, kb. 10-ed akkorát fog ütni a cikk, mint amekkorára a cím vagy címlap fotó alapján számítasz.

 

Mi a gond ezekkel a reklámokkal? Egyrészt rendkívülzavaróak tudnak lenni, másrészt pedig olyan oldalak nézegetése közben jönnek ezek elő, melyek más biztonsági kockázatot is rejtenek magukban, mint pl. vírusok, férgek, kémprogramok.

Élvezd az internetezést!

A fenti tanácsok betartásával zavartalanul tudsz internetezni, és nem kell találkoznod a folyton felugráló ablakokkal. A számítógépedet pedig megvédheted a további károkozóktól egy jó vírusvédelmi rendszerrel.

Vásárolj vírusvédelmi rendszert a számítógépedre, és végre nyugodt maradhatsz internetezés közben! Így a számítógéped és az adataid is biztonságban lesznek.

 

Rendelj vírusvédelmi rendszert most!

Címkék: spam vírus felugró reklámok

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr486184669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eßemfaßom meg áll 2014.05.21. 11:12:52

"Rendelj vírusvédelmi rendszert most!"

vagy használj jó ingyeneset

www.cloudantivirus.com/en/
www.avast.com/hu-hu/index
www.avira.com/en/avira-free-antivirus

vagy ha mást nem, engedd a winnek, hogy a sajátját használja.

windows.microsoft.com/en-us/windows/security-essentials-download

és a böngésződ használjon reklámblokkolót
adblockplus.org
süti beállítások módosítása