A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

Gyakran azt tapasztaljuk, hogy ha elromlik a számítógép, akkor sokan a megbízható szakszerviz választása helyett ismerőshöz fordulnak. Ennek oka nyilvánvalóan a reménybeli spórolás, hisz az ismerősnek nem kell - annyit - fizetni, mint egy drága szakszerviznek - gondolhatnánk.

Ám szeretnénk egy kicsit árnyalni ezt a képet, adni Neked más nézőpontot!

Ahogy a régi magyar mondás tartja, a suszter maradjon a kaptafánál. Végülis ezzel az egy mondattal is lezárhatnánk a témát, de az eléggé semmitmondó volna.

Tapasztalat

Gondolj csak bele, kinek lehet nagyobb tapasztalata? Annak, aki napi szinten 10-20 számítógépet javít hosszú évek óta, vagy annak az ismerősnek, aki megcsinálta már néhány haver gépét?! A tapasztalat pedig nagyon fontos. Hiába az elméleti ismeret anyag, rendkívül összetett problémák tudnak előjönni egy modern számítógép meghibásodása kapcsán (pláne, ha szoftveres hibáról van szó).

Felelősségvállalás

A tapasztalat csak az egyik ok. A másik a felelősségvállalás kérdése. Egy ismerőst - aki ráadásul nem hivatásszerűen űzi a szakmát - nehéz felelősségre vonni, ha valami balul sül el. Mert bizony előfordulhat, hogy a próbálkozásnak az eredménye még nagyobb bajt hoz, több kárt okozva. Ilyen esettel rendszeresen találkozunk, mivel van, hogy végül mégiscsak szakszerviznél köt ki a hibás gép, melyet megpróbált megcsinálni egy hozzá nem értő ismerős.

Egy megbízható és színvonalas szerviz viszont rendelkezik felelősség biztosítással, vállal garanciát az általa elvégzett javítási munkálatra, és nyitva tartási időn belül bármikor elérhető.

A számítástechnika kissé olyan, mint a politika vagy a foci. Sokan úgy gondolják, hogy értenek hozzá, de igazából csak a nagy tapasztalattal rendelkező szakemberek ismerik a dolgok csínját-bínját.

Bizonyára Te is kitűnő szakember az élet valamely területén, így azt is tudod, hogy egy, a Te szakmádat felületesen ismerő ember mennyivel alacsonyabb színvonalon tudná elvégezni a munkádat - ha egyáltalán el tudja.

Adatbiztonság

Abban is biztos lehetsz, hogy egy jó nevű cég nem fogja megkockáztatni, hogy a számítógépeden tárolt adatokkal visszaéljen, és illetéktelen kezekbe kerüljenek fényképeid, fontos dokumentumaid. Viszont hallottunk már olyan esetet - amit itt nem kívánunk megnevezni, mert nem volna korrekt - amikor bírósági per lett az ismerős által másoknak is mutogatott intim fényképek miatt.

Tévhit az árak terén

Tévhit az, hogy a számítástechnikai szervizek drágák volnának. Gondolj bele, milyen gyakran kell szervizhez fordulnod? Tegyük fel, minden évben egyszer meghibásodik számítógéped, amit egy profi szerviz mondjuk 6.000 Ft -os munkadíj ellenében megjavít. Ezt egy ismerős megcsinálja mondjuk 2.000 Ft-ért. A spórolt pénz mindössze 4.000 Ft évente, ami nincs heti 100 Ft.
A fenti érveket szemlélve úgy hisszük, hogy heti 100 Ft miatt abszolút felesleges a kevésbé megbízható megoldást választani. Fordulj profi szakszervizhez!

Te szakemberhez fordulsz, ha elromlik számítógéped?

 

Jelen levelünkben senkit sem kívántunk megbántani, természetesen az is lehet kitűnő szakember, aki nem szakszervizben dolgozik, így rájuk is nyugodt szívvel bízható a meghibásodott számítógép. A tapasztalatunk azonban azt mutatja, sajnos az ilyen hozzáértő emberek vannak kisebb arányban.

Címkék: számítógép szerviz számítógép javítás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr146154990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása