A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

7f6775526fcefk6k77569k2kec3kf17e7b9k.png_400x300

Az elmúlt időszakban megnövekedett a vírussal megfertőzött számítógépek száma (szervizünk beszámolása alapján kb. négyszer annyi vírusos gépet hoznak be hozzánk, mint az megszokott). Az egyik - és talán legveszélyesebb - vírus kifejezetten a jó szándékú emberek becsapására "szakosodott". Úgy működik, hogy feldob egy ablakot, amiben egy üzenet található, mely a Magyar Rendőrség nevében van írva. Egy olyan üzenetet kapunk, hogy a számítógép különböző okok miatt - illegális tartalmak megtekintése, szerzői jogvédelem alatt álló állományok tárolása, szerencsejáték, stb. - zárolva lett, és 20.000 Ft-os bírság megfizetése után a zárolást feloldják. NE DŐLJ BE! Ez az üzenet maga a "vírus"! Ez egy becsapás! Csak és kizárólag az a célja, hogy a megtévesztő üzenet révén embereket becsapva pénzhez jussanak bizonyos körök! Épp ezért itt megmutatjuk a képet, hogy lásd, mi az, ami átverés.

Ez a program zavaró, de kárt nem okoz!

A legjobb, ha előre felkészülsz vírusirtó szoftverrel - már 4.900 Ft-tól vásárolható, és 1 évig nyújt védelmet - vagy ha már rendelkezel vírusirtó szoftverrel, akkor annak adatbázisát javasoljuk, hogy rendszeresen frissítsd! Kerüld a nagy kockázattal járó weboldalak látogatását!

Ha már megfertőződött a számítógép, akkor eltávolítása mindenképpen szükséges, így javasoljuk, hogy bízz meg egy szakembert a feladat elvégzésére. Csak olyan emberre bízza számítógépedet, aki megbízható és érti a dolgát, hisz egy "szakbarbár" több kárt okozhat, mint hasznot.

Reméljük, hogy Te csak ebben a levélben találkozol a fenti képpel, és számítógépedet elkerülik a vírusok!

Címkék: vírus számítógép vírus számítógép átverés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr706154983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása