A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

Ugye nyáron Neked is meleged szokott lenni? Így van ezzel a számítógéped is!

Miért gond, ha "melege van" a számítógépnek?

Azért, mert ha a számítógépednek nem megfelelő a hűtése, akkor előfordulhat, hogy túlmelegszenek az alkatrészek, átlépik az optimális üzemi hőmérsékletüket. Ilyenkor a leggyakrabban előforduló tünetek: a számítógép megfagy, újraindul vagy váratlanul leáll.

Extrém esetben akár előfordulhat az is, hogy valamely alkatrész meghibásodik, és cserére szorul.

Különösen fennáll ennek az esélye akkor, ha

  1. nagy igénybevételnek teszed ki a számítógépet (pl. grafikai programok, játékok futtatása).
  2. régen volt kitakarítva a számítógép, a portól ugyanis a hűtésre szolgáló ventilátorok képesek lassulni, vagy akár teljesen megragadni is.
  3. notebookodat nem asztalon, hanem puha felületen (ágyban, párnán vagy ölben) használod, ekkor ugyanis képtelen megfelelő mennyiségű levegőt szívni a ventilátor, így rontva a hűtés hatásfokát.
  4. nem működik a hűtőventilátor.

Első lépésként azt javasoljuk tehát, hogy hozd be számítógépedet szervizünkbe, hogy a ventilátorokat megtisztíthassuk a portól. Ez egy ingyenes szolgáltatásunk, nem érdekből írjuk ezt. Egyszerűen azért, mert fontos.

Ezen túl pedig szükséges esetben cseréltesd ki a nem megfelelően működő ventilátorát, vagy szereltess be pluszban, ha indokolt.

Végül figyelj a számítógép használatának módjárane használj ágyban notebookot, vagy ha mégis, vásárolj hozzá hűtőpadot.

 

Ha Te izzadsz, a számítógéped is!

Címkék: számítógép túlmelegedés számítógép hűtés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr286155883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása