A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

Írtunk már korábban a Windows 11-ről, majd be is mutatta a Microsoft, és néhány nap múlva, októbert 05-én már telepíthető is.

Érdemes tehát tisztában lenni azzal, hogy a Te géped alkalmas-e az új Windows futtatására.

Ellenőrizd a géped teljesítményét

Eddig is tudtuk, hogy a Windows 11 egészen erős gépet fog megkövetelni, több olyan funkciója is lesz az új Windows-nak, amihez egyáltalán nem mellékes, milyen chipset van a gépünkben.

A Microsoft ki is adott egy olyan alkalmazást, amit lefuttatva megtudhattad, hogy a számítógéped kompatibilis-e az új Windows-zal. De ahogy ez a Microsoft-nál már-már megszokott, voltak problémák ezzel a kis programmal, így a Microsoft gyorsan vissza is vonta ezt a kis programot.

Most viszont itt a frissített verzió, amely már megfelelően működik, letöltheted a Microsoft honlapjáról: PC Health Check

De milyen hardver is szükséges valójában?

Az ellenőrző program futtatása segít megtudni, megfelelő-e a számítógéped vagy sem. De ami biztos, hogy mindenképp 64 bites processzorral szerelt számítógépre van szükség, amiben a processzor legalább 2 magos, van legalább 4 GB memória, és legalább 64 GB szabad tárhely.

Fontos, hogy az alaplap beállításai támogassák az UEFI módot, valamint legyen bekapcsolva a TPM (Trusted Platform Module) opció a BIOS-ban - már amennyiben van ilyen lehetőség az alaplapod beállításainál. Ehhez érdemes szakember segítségét kérni.

Milyen lesz a Windows 11?

Ha a Windows 11-ről szeretnél több információt, akkor érdemes felkeresni a Microsoft weboldalát: Windows 11 bemutató oldal

Hogyan telepítheted?

A Windows 10-ről (megfelelő hardver esetén) frissíthető a meglévő rendszer Windows 11-re, de azért van néhány javaslatunk:

  • ha a számítógépet munkára használod, és fontos az üzembiztos működés, akkor várj még a Windows 11-re történő frissítéssel, hogy előbb bizonyítson az új Windows.
  • ha nem vagy informatikában jártas szakember, akkor javasoljuk, hogy fordulj szakemberhez, nehogy meglepetés érjen a frissítés során.
  • frissítés előtt mindenképpen készíts biztonsági mentést az adataidról.

 

Várod a Windows új verzióját?

Címkék: windows 11

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr1616700356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása