A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

Lassan 1 éve, hogy a járvány okozta korlátozásokkal vagyunk kénytelenek együtt élni. Ez idő alatt sok minden átalakult, rengeteg tevékenység költözött át az online térbe, legyen szó akár a tanulásról, akár konferenciákról.

És a Tesco is lépett, amivel sokak életét teheti könnyebbé.

Online megrendeled, ők pedig házhoz viszik Neked

Persze, nem újdonság a webshop, használunk webshopokat már 10-15 éve. De ezeket jellemzően nem napi fogyasztási cikkeknél használjuk, hanem elektronikai eszközök, ruhák, cipők, játékok, szerszámok, vásárlásánál. De ki vásárol online tejet vagy kenyeret?

Hát, manapság bárki. A Tesco ugyanis kialakított egy olyan felületet, ahol a teljes kínálatukból válogathatsz, és összeállíthatsz egy komplett bevásárló listát. Minden terméknek látod az árát, külön szűrhetsz csak akciós termékekre, de kereshetsz kategóriák szerint is, vagy név alapján.

Ha pedig összeállítottad a listát, akár meg is rendelheted, és a Tesco az általad kiválasztott idősávban (már ha van szabad kapacitásuk arra az idősávra) házhoz szállítja Neked. Ha társasházban laksz, akkor egészen a bejárati ajtódig.

Mi van, ha nem kérek házhozszállítást?

Nem kötelező házhozszállítást kérned. Igaz, nem minden áruházban, de lehetőséged van arra is, hogy csak azt kérd, készítsék össze a rendelésedet, és Te az áruházban szeretnéd átvenni a termékeket. Így is rengeteg időt spórolhatsz, hiszen a leadott megrendelésed ott vár összekészítve, Te csak beszaladsz, fizetsz és már viheted is.

Jó-jó, de mi van, ha nincs szabad időpont akkorra, amikorra én szeretném?

Ez benne van, természetesen a kiszállításra vonatkozóan van egy kapacitás, aminél többet nem tud a Tesco teljesíteni. Épp ezért lehetőséged van arra, hogy egy kiszállításhoz előre lefoglalj egy idősávot, de majd csak később állítsd össze a bevásárló listádat. Magyarán: már szerdán tudod, hogy szombaton délelőtt szeretnéd megkapni a termékeket, de most nincs időd összeállítani a bevásárló listát, ekkor megteheted, hogy a kiszállítás időpontját lefoglalod előre, de a bevásárló listát csak csütörtökön állítod össze. Akár hetekre előre is befoglalhatsz magadnak időpontokat (pl. ünnepnapok elé).

A vásárlási idősávokat 1 órás intervallumonként állíthatod, hétfőtől vasárnapig, reggel 8 és este 10 óra között.

Mennyibe kerül ez a szolgáltatás?

A kiválasztott idősávoknál láthatod, hogy az adott idősávban mennyibe kerül a házhozszállítás díja, de jellemzően 900-1300 Ft közötti összeg. 

Sajnos Nyíregyházán nem működik (jelenleg legalábbis) a személyes átvétel (amikor csak leadod, mit készítsenek Neked össze), de a debreceniek élhetnek ezzel a lehetőséggel, és mindössze 150 Ft a díja.

Cserébe mindkét esetben nagyon sok időt spórolhatsz magadnak, kényelmes a bevásárlás, ráadásul csökkented az emberekkel történő érintkezések számát is.

Hogyan fizethetsz?

Több lehetőséged is van. Egyrészt a megrendelés után online is fizethetsz bankkártyával, de a Tesco futárnál is használhatod a bankkártyádat.

Készpénzzel és utalvánnyal sajnos nem tudsz fizetni házhozszállítás esetén.

Mi lesz a pontgyűjtővel?

Regisztráció után megadhatod a Tesco Clubcard kártyaszámodat, így a vásárlásaid után ugyanúgy gyűjtheted a pontokat, mintha az áruházban vásárolnál.

Karanténban vagy? Nem gond!

Ha karanténban vagy, akkor a rendeléskor ezt tudod jelezni. Ekkor a rendelésedet csak online tudod kifizetni, hogy a futárral ne kelljen érintkezned. A futár hívni fog Téged, és az ajtód elé leteszi a rendelésedet, amit Te úgy tudsz átvenni, hogy egymással ne érintkezzetek.

Oké, hogyan tudok rendelni?

A Tesco online bevásárlás oldalán (https://bevasarlas.tesco.hu/groceries/hu-HU/) elsőként felül a Regisztráció gombra kattintva létre kell hozni egy Tesco fiókot, majd a Bejelentkezés gombra kattintva beléphetsz. Ezt követően máris elkezdheted összeállítani a bevásárlólistádat a baloldali termékszűrőt használva. Amelyik terméket szeretnéd, annál add meg a mennyiséget, majd kattints a Hozzáadás gombra. Jobb oldalon láthatod, hogy mik vannak a kosaradban, és mennyinél tart a bevásárlás összege.

A Bevásárlás elküldése gombra kattintva fejezheted be a vásárlást, és küldheted el a Tesconak a listát, amit összeállítottál.

További kérdésed van?

Ha további kérdésed van, érdemes a Tesco honlapján böngészni, biztosan választ kapsz a kérdéseidre. 

https://tesco.hu/bevasarlas/segitseg-a-tesco-bevasarlasrol.html

Ha mégsem találsz választ a kérdésedre, akkor hívd a Tesco ügyfélszolgálatát: (06 80 734 734), vagy írj nekik emailt: bevasarlas@tesco.hu

 

 

Próbáld ki a Tesco házhozszállítását, nagyon kényelmes, és sok időt spórolhatsz vele.

Címkék: tesco bevásárlás online vásárlás tesco házhozszállítás

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr9816440850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása