A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

Megszokhattuk már, hogy a Microsoft időről időre frissíti a Windowst, mikor hibajavításokat, mikor pedig új funkciókat eljuttatva így a felhasználók számítógépére.

Most inkább ez utóbbira gyúrt a Microsoft, megmutatjuk, milyen újdonságokat kapsz a Microsofttól.

Íme az új funkciók

  • A Windows a merevlemezen vagy SSD-n tárolt fájlokat rendszeresen indexeli, ennek a célja, hogy ha keresel egy fájlt, akkor sokkal gyorsabban megtalálja a rendszer. Viszont az indexelési folyamat terheli a gépet, mostantól pedig csak akkor fogja elvégezni a Windows az indexelést, amikor a gép tétlen állapotban van. Így összességében nem fogod észrevenni, hogy néha belassul a gép.
  • Korlátozhatod a Windows frissítések letöltésének a sávszélességét, így biztosítva, hogy ne foglalhassa le a Windows frissítések letöltése a teljes internet sávszélességedet.
  • A frissítést követően a Windows hivatalosan is támogatja a WiFi 6 és a WPA3 szabványt. Ezek újabb, gyorsabb WiFi szabványok, a WPA3 pedig új, az eddigieknél biztonságosabb vezeték nélküli kapcsolódást tesznek lehetővé.
  • Bluetooth-on keresztül (amennyiben van bluetooth a számítógépedben) egyéb eszközről küldhetsz zenét a számítógép hangszóróira. Magyarán a telefonodról indíthatsz úgy zenét, hogy a számítógép hangszóróin szóljon.
  • A Feladatkezelőben mostantól megnézheted, hogy milyen típusú háttértároló van a gépedben, illetve a videokártya hőmérsékletéről is kaphatsz információt.
  • A virtuális asztalok mostantól elnevezhetők.

Azért minden most sem megy simán

Szinte már természetes, hogy egy frissítés hibákat is hoz magával, és ez most sincs másként. Maga a Microsoft ismerte el, hogy a gyorsindítás funkcióval van némi probléma, konkrétan ez meggátolja a frissítések telepítését. Ebben az esetben csak a gép újraindítása segít.

A Microsoft a következő frissítéssel fogja javítani ezt a hibát.

 

Neked frissített már a számítógéped?

Címkék: windows windows 10

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr4915729628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása