A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

A legtöbben utálják, hogy minden féle kütyü folyton frissíti a szoftvert, pedig erre sok esetben szükség van, és tényleg a mi érdekünk. A Windows 10 ráadásul sok választási lehetőséget nem biztosít a felhasználóinak.

Most viszont még tovább romlik a helyzet!

Kötelező frissítések

Eddig se volt könnyű kikerülni a frissítéseket, de részben volt rá lehetőség. A jövőben nem lesz erre lehetőség. A Microsoft célja, hogy a felhasználóit rákényszerítse, hogy mindig a lehető legfrissebb változatot használják a Windows-ból, akár szeretné ezt a felhasználó, akár nem.

Persze a hivatalos indoklás szerint ez a mi érdekünk, hiszen így biztosítja a cég, hogy a folyamatosan befoltozása kerülő biztonsági hiányosságok ne okozzanak problémát, és a felhasználók a lehető legbiztonságosabb szoftvert használhassák.

Viszont a Microsoftnál nem példa nélküli, hogy egy-egy frissítés számos hibát okoz a felhasználók számítógépén, így erősen kérdőjeles, hogy mennyire jó ez a fajta erőszakosság a felhasználóknak.

Halogatni sem lesz lehetőséged

Sőt, nem csak elkerülni nem fogod tudni a frissítéseket, de elvileg arra sem lesz lehetőséged, hogy mindig újabb és újabb halogatást kérj, hogy később szeretnéd telepíteni a frissítéseket. A Microsoft azt szeretné, hogy mindenki minél előbb használni kezdje az új kiadásokat.

Bizonyára lesznek még ebből felháborodások az első komolyabb frissítések okozta hibák után, jelenleg azonban úgy fest, hogy a jövőben nem lehet sem megúszni, sem elodázni a frissítéseket.

 

Te szoktad frissíteni a különféle eszközeiden a szoftvert?

Címkék: windows update windows 10

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr215350900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása