A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

Sokan mondanak sokfélét, hogy hogyan érdemes tölteni pl. egy telefon akkumulátorát, amit vagy betart valaki, vagy nem. Jó tanácsokat betartva jelentősen növelhető egy akkumulátor élettartama.

Most mi is adunk tanácsot, hogy hogyan csináld.

Ne hagyd egész éjszaka töltőn!

Túltöltés ellen ugyan védve van minden készülék, így ettől nem kell tartani, ám ha folyamatosan töltőre van csatlakoztatva a telefonod, akkor amint egy kis energiát elhasznál, rögtön vissza is tölti. Így folyamatosan "terheli" az akkumulátort és a töltésvezérlőt.

Ne töltsd fel teljesen az akkut!

Sőt, nemhogy ne hagyd töltőn éjszakára a telefont, sokkal inkább tanácsos kerülni a 100%-os akkumulátor töltöttséget. A lítium-ionos akkumulátorok nem igénylik a teljes töltöttséget (ahogyan azt sem, hogy teljesen le legyenek merítve töltés előtt), sőt. Valójában 20% és 80% között "érzik" magukat legjobban ezek az akksik. A régi idők beidegződése él még a fejekben, amikor is csak teljesen lemerült akkumulátort volt célszerű töltőre dugni, és a 100%-ig töltött akkunál pedig levenni a töltőről.

Sőt, még egy régi beidegződést is elfelejthetsz: az újonnan üzembehelyezett készüléket sem kell már 16 órán át tölteni! Egyszerűen kapcsold be és kezdd el használni.

Ügyelj a hőmérsékletre!

Egyrészt ne töltsd az akkudat, ha túlságosan hideg, vagy túlságosan meleg van. A nem megfelelő hőmérséklet az egyik legnagyobb ellensége a modern akkumulátoroknak. Ideális esetben kb. 10 és 30 fok között érdemes tartani a készüléket, főleg töltés közben.

Figyeld azt is, hogy töltés közben ne melegedjen túlságosan a készülék, mert ez hibára utalhat. Persze egy kis melegedés normális, de ha már kellemetlenül meleggé válik a készülék, akkor érdemes töltőt cserélni.

 

Helyes akkutöltéssel megnövelheted az akkumulátorod élettartamát.

Címkék: akkumulátor akkumulátor üzemidő akkumulátor üzemidő növelése

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr8715342934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása