A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

Egyre több autóban található olyan gyári vagy utólag beépített központi multimédiás egység, amely képes bluetooth kapcsolaton keresztül telefonkihangosítóként működni.

Ennek a beállítása viszont sok embernek problémát okoz, pedig mindössze néhány egyszerű lépést kell követned, mutatjuk miket.

Így állíthatod be a bluetooth kapcsolatot

Akár új autót, akár új telefont vásárolsz, ha szeretnéd használni az autódban található kihangosítót, akkor azt be kell állítanod. Ehhez először is kapcsold be a telefonon is és az autódban is a bluetooth kapcsolatot (ha az ki van kapcsolva). Ezt mindkét készüléknék a Beállítások menüben teheted meg.

A bluetooth egy vezeték nélküli adatkapcsolat két készülék között. Jelen esetben autó (pontosabban az autóban található média egység) és a telefon között. Létre kell hozni egy kapcsolatot, hogy a két készülék tudjon egymással kommunikálni. Ezt a bluetooth eszközöknél párosításnak (pair) nevezik. Mindkét készüléken menj a beállítások menüben található bluetooth menübe, majd ha szükséges, kapcsold be a "felfedezhető" állapotot. Ekkor a készülékek elkezdik megkeresni a közelben található bluetooth eszközöket.

Általában az autóban található egység kiírja, hogy milyen néven fogod megtalálni az általa szórt bluetooth hálózatot a telefonod kijelzőjén. Ha megtaláltad, egyszerűen válaszd ki. A biztonságos kapcsolat miatt (magyarul, hogy ne tudjon bárki rácsatlakozni ugyanerre a bluetooth kapcsolatra) egy biztonsági kódot is meg kell adnod, ezt a kódot is láthatod az autódban lévő kijelzőn, ha mégsem, akkor a kézikönyvben.

Miután megadtad a kódot, néhány másodperc után a kapcsolat létrejön, és innentől kezdve automatikusan kapcsolódik a készülék az autóban található bluetooth rendszerre (már amennyiben hatókörön belül van az autó, a kihangosítást végző központi egység vagy kihangosító be van kapcsolva, és a telefonon is be van kapcsolva a bluetooth).

Névjegyek

A bluetooth kapcsolat sikeres beállítása után meg fogja kérdezni a rendszer, hogy szeretnéd-e, hogy a telefonról a névjegyalbumot szinkronizálja az autó médiarendszere, ezt célszerű engedélyezni. Így a jövőben ha olyan ember hív, aki benne van a névjegyzékedben, akkor az autód média egysége is ki fogja írni a hívó nevét, valamint ha Te szeretnél hívást kezdeményezni, akkor kereshetsz a névjegyzékben a telefon érintése nélkül.

Indulhat a zene és a telefonálás

A legtöbb autóban a központi média egységet nem csak kihangósítóként, hanem média lejátszóként is tudja kezelni a telefon, vagyis nem csak a telefonhívásokat tudod lebonyolítani az autódon keresztül, hanem a telefonodon tárolt zenéket is hallgathatod az autóban. Ilyenkor ha hívásod érkezik, automatikusan leállítja a zenelejátszást, és a hívás végén folytatja.

Ha gyári egységet használsz az autódban (és van multimédiás kormány az autóban), akkor a hívásaidat a kormányon lévő gombokkal is kezelheted, így tényleg a kormányról sem kell levenned a kezedet. Ugyanígy a kormányon lévő gombokkal állíthatod a hangerőt, vagy zenelejátszáskor léptethetsz a zeneszámok között.

Így törölheted, ha már nem szükséges

Előfordulhat, hogy eladnád az autót, vagy telefont cserélsz. Ilyenkor érdemes törölni az autóból a névjegyeket és a telefon párosítását, és a telefonból is az autót. Ehhez mindkét eszközön menj a beállítások menüben található bluetooth menübe. Itt láthatod, hogy milyen eszközökkel van összepárosítva az autód illetve a telefonod. A párosított eszközök (paired devices vagy paired phones) közül egyszerűen töröld ki azt, amelyikre már nincs szükséged.

 

Te használsz kihangosítót?

Címkék: bluetooth kihangosító

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr6815137242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása