A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

A mobilalkalmazások korát éljük, szinte mindenre van már egy mobilalkalmazás. Épp ezért némelyik tényleg nagyon hasznos, némelyiknek viszont semmi értelme, van köztük viszont sok mókás is.

Most egy olyan alkalmazást mutatunk, amellyel tényleg jól szórakozhatsz.

Ha kell, öregít, ha kell, megmosolyogtat

A FaceApp nevű alkalmazásról beszélünk. Ez egy olyan fotómanipulációkra képes alkalmazás, amely segítségével átalakíthatod magad, megnézheted, milyen leszel idős korodban, mosolyt is varázsolhatsz az arcodra, de akár megnézheted magad más frizurával, szemüvegben, stb.

Ugyanígy lehetőséged van hátteret cserélni a képen, amit egészen profin megcsinál az alkalmazás, így akár érezheted magad Dubai-ban, vagy bárhol máshol is, megviccelve egy-egy fotóval a barátaidat. Természetesen lehetőséged van arra is, hogy a különféle effekteket és montírozásokat kombinálva használd, szóval akár egyszerre "öregítheted" is magad, és érezheted magad Dubai-ban. És persze a többi effektet is használhatod egyidejűleg.

Mennyibe kerül?

Az alkalmazás használata ingyenes, azonban van fizetős verzió is. Az ingyenes változatban erősen korlátozottak a lehetőségek, kevés effekt közül lehet válogatni, míg a Pro változatban nagyon sok lehetőséget kínál a program.

A fizetős változat árai így alakulnak:

  • Havi előfizetési díj: 3,99 dollár (kb. 1.200 Ft)
  • Éves előfizetési díj: 19,99 dollár (kb. 6.000 Ft)
  • Örök érvényű licenc (soha nem jár le, egyszeri díj): 39,99 dollár (kb. 12.000 Ft)

Hogyan szerezheted be az alkalmazást?

Az Android Play és az Apple AppStore áruházakban egyaránt megtalálható az alkalmazás, szóval egyszerűen letöltheted és telepítheted az okostelefonodra.

Ha a fizetős változatot vásárolod meg, akkor természetesen szükséges a bankkártya adatok megadása az áruházban.

Egy "kis" probléma azért akad

Mielőtt azonban használni kezdenéd a FaceApp-ot, érdemes szemelőtt tartanod, hogy a használat előtt el kell fogadni a használati feltételeket, amelyeket általában nem szokás elolvasni. Ezekben olyanok vannak benne, hogy a képeket nem az alkalmazás alakítja át, hanem azt feltölti egy szerverre, a képmanipuláció ott történik meg, és az átalakított képet onnan kapod meg. Abban nem lehetünk biztosak, hogy a képet később törlik is, ráadásul az is benne van a felhasználási feltételekben, hogy a képeket akár üzleti célokra is felhasználhatják a készítők.

Az alkalmazást az orosz Wireless Lab készítette, akik reagáltak az őket ért vádakra, és elmondták, hogy a feltöltött képeket 48 órán belül törlik a szerverekről, azokat nem tárolják. Elmondásuk szerint az adatokat nem értékesítik, harmadik félnek nem adják át, ide értve Oroszországot is (tehát a fotókat elvileg ők sem kapják meg).

Az ügy súlyosságát viszont jól mutatja, hogy USA-ban az FBI-t felkérték, hogy kezdjen el vizsgálódni az ügyben, és vizsgálják ki az alkalmazást.

Hogy valójában jelent-e bármilyen kockázatot az alkalmazás használata, vagy sem, ezt nem tudjuk megmondani, ki-ki döntse el saját maga, mi egyszerűen csak tájékoztatni akartunk az esetleges kockázatokról is.

 

Te ki fogod próbálni a FaceApp-ot?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr4714971824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása