A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

A múlt héten írtunk a Huawei körüli botrányról, amikor felmerült ugye, hogy a Play áruházban lévő alkalmazásokat sem fogják tudni elérni a Huawei felhasználók.

Van viszont alternatív megoldás, megmutatjuk, hogy hogyan kerülheted ki a Play áruházat.

Léteznek alternatív áruházak

Az Apple iOS rendszere nagyon zárt, sokan ezért nem szeretik. Itt egyszerűen nincs mód arra, hogy az ismert App Store áruházon kívül máshonnan telepíts szoftvert a telefonra (legalábbis rendkívül bonyolult, de éppenséggel megoldható).

Az Android viszont sokkal nyitottabb rendszer, így teljesen szabadon választható, hogy Te honnan szeretnél alkalmazást telepíteni. Létezik több olyan szoftver áruház is, ami a Play áruházhoz hasonlóan kínál alkalmazásokat. De miért jó másik áruházat használni?

Egyrészt azért, mert ha Google valóban korlátozni fogja a Play áruház használatát, akkor ezekkel az alternatívákkal ki lehet váltani a Play áruház használatát, másrészt pedig sokan nem szeretik, hogy a Google "figyeli" a tevékenységeit, a Google tudja, hogy ki milyen alkalmazást használ, stb. Az alternatív áruházakból telepített alkalmazásokat viszont nem látja a Google, pontosabban nem a Google látja (mert legyünk nyugodtak, hogy az alternatív áruház üzemeltetője ugyanúgy látja, hogy mit töltöttünk le).

Milyen alternatív áruházakat használhatsz?

A teljesség igénye nélkül mutatunk néhány olyan áruházat, amelyet használhatsz.

  • Aptoide - Androidos TV-re, mobilra és táblagépekre is tartalmaz alkalmazásokat, összesen kb. 800 ezret.
  • SlideME - magyar nyelven működő szoftveráruház, a legfontosabb és legnépszerűbb alkalmazások megtalálhatók benne.
  • Amazon App Store - a jól ismert Amazon által üzemeltetett szoftver áruház, ez a legismertebb alternatív áruház a Play-en kívül. Érdekessége, hogy egy fizetős játék minden nap ingyenesen letölthető.
  • Uptodown - a legfőbb különlegessége az áruháznak, hogy az appok korábbi verziói is letölthetők, nem csak a legfrissebb kiadások. Ez akkor jöhet jól, ha például egy alkalmazás frissítését nem szeretnénk, hanem továbbra is a korábbi verziót szeretnéd használni.

Hogyan használhatod ezeket az áruházakat?

Először is engedélyezned kell az Androidnál, hogy külső forrásból származó alkalmazások is telepíthetők legyenek, ugyanis ez alaphelyzetben tiltva van a rendszerben. Legegyszerűbben úgy engedélyezheted, ha megpróbálsz telepíteni egy idegen forrásból származó alkalmazást, és amikor feldobja a rendszer a figyelmeztetést, hogy engedélyezed-e, akkor az igent választod.

Fontos tudni, hogy míg a Google Play áruházban található alkalmazásokat a Google felügyeli, ezáltal biztonságos a használatuk, ezzel szemben az alternatív áruházakban található alkalmazások eredete bizonytalan(abb), így előfordulhat, hogy nagyobb kockázattal jár a használatuk.

Ha szeretnéd valamelyik alternatív áruházat használni, akkor a fenti leírásban kattints az áruház nevére, és töltsd le az áruházat. Utána nyisd meg, és a Play áruházhoz hasonlóan máris böngészhetsz az áruház kínálatában.

 

Nem akarunk rábeszélni az alternatív áruházak használatára, de jó, ha tudsz róla, hogy van ilyen lehetőséged is.

Címkék: android play áruház

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr5714895438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása