A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

Azok az iPhone-osok, akik az almás cég asztali számítógépét vagy laptopját használják, már sok éve élvezhetnek egy nagyon kényelmes funkciót: a teljes harmóniát és szinkront a telefonjuk, valamint a számítógép között.

Ha nem is ilyen szintű, de hamarosan a Windows és Android rendszerek között is nagy fokú lesz átjárhatóság. Figyelj, mutatjuk, mire számíthatsz!

Mit tud az Apple?

Korábban írtunk már részletesen róla, hogy az Apple számítógépei és telefonjai miket tudnak együtt, de röviden: a számítógépen kezelheted az üzeneteidet, telefonos értesítéseidet, akár megosztott vágólapot is használhatsz, vagy épp telefonálhatsz is a számítógépeden (a telefonod kézbevétele nélkül).

Androidosok, figyelem!

A Microsoft a Windows 10-hez hamarosan kiad egy frissítést (az Insider programban részt vevők már megkapták), amely tartalmazni fog egy Your Phone nevű szolgáltatást.

Az új szolgáltatásnak hála az androidos telefont a számítógéppel összekötve (ez lehet WiFi-s kapcsolat is, tehát az "összekötve" az képletesen értendő) a számítógépről válaszolhatsz például szöveges üzenetekre, egyszerűen hozzáférhetsz fotóidhoz, amiket akár egy élő prezentációba is beilleszthetsz. Ezeken kívül pedig a telefonodra érkező értesítéseket is kezelheted a számítógépeden, vagyis minden felugró értesítést úgy kezelhetsz a számítógépeden, hogy a telefonodhoz hozzá sem kell nyúlnod.

Természetesen a kommunikáció kétirányú, vagyis a számítógépen kezelt értesítések a telefonodról is "eltűnnek", tehát nem kell kétszer foglalkozni ugyanazzal az értesítéssel.

Az egyetlen hátrány (vagy inkább hiány), hogy az értesítésekre válaszolni nem fogsz tudni (legalábbis egyelőre), mindössze megtekinteni fogod tudni őket. Nincs hír a hívások kezeléséről sem, de ha még most nem is teszik elérhetővé ezt a funkciót, bizonyára hamarosan tovább fogják fejleszteni ezt a szolgáltatást.

Új Windows, és Android 7.0

Az újdonság használatához a hamarosan érkező Windows frissítésre lesz szükséged, valamint legalább 7.0-s Android verzióra.

 

Érdemes figyelni a frissítéseket, és ha megérkezik a Your Phone szolgáltatás, akkor próbáld ki!

Címkék: android windows 10

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr9714710269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása