A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

A böngészőknél kezdőlapnak sokan beállítják a kedvenc weboldalukat, vannak, akik több lapfülre egyszerre több weboldalt is betöltenek egyszerre, mások pedig "üres oldalt" kérnek (így a leggyorsabb a böngésző indulása).

Ha Chrome-ot használsz, akkor viszont mutatunk egy zseniális ötletet.

Érdemes elolvasni ezt a levelet?

Legyen a kezdőlapodon minden, ami fontos.

A Chrome-hoz létezik egy kiegészítő, amit ha használsz, akkor megváltozik, sokkal informatívabb lesz a kezdőlapod. Például láthatod rajta az aktuális időjárást, és 3 napos előrejelzést, könnyedén elérheted azokat a weboldalakat, amiket a leggyakrabban szoktál nézegetni, de láthatod a friss Facebook értesítéseket, a Gmail-es leveleidet, Google naptáradat, vagy a népszerű YouTube videókat is. Ha mindez nem volna elég, akkor feladatlistát is írhatsz magadnak, hogy semmiről se feledkezz meg, az elvégzett feladatokat pedig egyszerűen kipipálhatod. De lehetőséged van akár csak egy sima jegyzetet is írni, mintha egy cetlire írnál. És persze van felül egy Google kereső mező is, valamint a kedvenceket is láthatod (ha beállítod).

Ezt a Chrome kiegészítőt letöltheted innen: Start a better new tab

Hogyan szabd személyre?

Telepítést után egyszerűen nyiss egy új lapot, és máris láthatod ezt a kis alkalmazást. A  fenti keresőmező mellett találsz egy Settings gombot, amire kattintva a beállításokat tudod elvégezni. Nézzük a fontosabbakat, miket érdemes beállítanod.

Wallpaper - megváltoztathatod a háttérképet, bár a sok tartalom miatt abból sok minden nem látszik.

Layout - itt kiválaszthatod, hogy egy lapon jelenjen meg boxokba rendezve a tartalom (ez az alapbeállítás), vagy egy oldalon csak egy box legyen, és lehessen lapozgatni az oldalak között (ez nem átlátható, nem kényelmes).

Temperature units - a hőmérséklet mértékegysége, váltsd át Celsius-ra.

Minimal weather - a hőmérséklet boxot kisebb méretűre veszi, kevesebb infót jelenít meg.

Location - írd be azt a várost (pl. Nyíregyháza), aminek az időjárása érdekel.

A lenti résznél pedig sorba tudod rendezni a boxokat. Megfoghatod és áthúzhatod őket a listában máshová, így kialakítva a Neked tetsző sorrendet. Amelyik boxot nem akarod látni, arra kattints rá. Így világosszürkére vált a box neve, amivel azt jelzi, hogy az adott box nem fog megjelenni a lapon.

Ha készen vagy a beállításokkal, akkor kattints alul a Save gombra.

 

Tetszik ez a kis kiegészítő?

Címkék: chrome tippek-trükkök

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr5614124723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása