A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

Amióta telefont használunk, azóta fizetünk telefonszámlát. A mobiltelefonálás régen havi több tízezer forintba is belekerülhetett, pedig töredék időt beszéltünk mobilon, és mobilinternet még nem is létezett.

Manapság pedig már havi néhány ezer forintért szinte korlátlan beszélgetési időt lehet vásárolni, internet alapon pedig akár videótelefonálhatsz is ingyen, korlátlanul.

Érdemes elolvasni ezt a levelet?

Facebook Messenger, Viber, WhatsApp, FaceTime, Skype

Ahogy egyre szélesebb körben terjedtek el az okostelefonok, és ahogy egyre több előfizetéshez tartozik mobilinternet, úgy terjedtek el azok az alkalmazások, amik a hagyományos telefonálást helyettesítik.

Az iPhone-okban megjelent az Apple saját rendszere, a FaceTime, amin keresztül lehet sima hanghívást és videóhívást is lebonyolítani. A szöveges üzenet kiváltója az iMessage lett. A hátránya az, hogy csak az Apple-t használóknál működik, igaz, teljesen mindegy, hogy iPhone-t, iPad-et vagy épp Mac-et használsz. Ráadásul az Apple számítógépein a hagyományos telefonhívásokat és SMS üzeneteket is fogadhatod, ami mindenképp nagy előny.

Szép sorban jött a többi alkalmazás, a lényege mindegyiknek ugyanaz. Hívás, videóhívás és üzenetküldés - internet alapon. Hatalmas előnyük ezeknek a rendszereknek, hogy androidos és iOS-t futtató telefonokon is működnek, tehát nem csak az iPhone-osok tudják egymással használni, hanem a rivális gyártók felhasználói is. Aztán mindegyik fejlesztő rájött arra, hogy nem elég, hogy okostelefonra kiadják az alkalmazásaikat, hanem érdemes lenne számítógépre is kiadni azokat. Innentől fogva simán a Windows-os PC-dről fel tudod hívni az okostelefont használó ismerőst, aki akár külföldön van.

Teljesen ingyenes?

Ha ezeket az alkalmazásokat használod, akkor valódi mobil számlád nincs. Ezek a szolgáltatások nem hívásidővel függnek össze. A használatuk teljesen ingyenes. Viszont mivel internet alapon működnek, a generált adatforgalom jelenthet többletkiadást havonta. Azonban ha az otthoni vagy irodai WiFi hálózatot használod, akkor ez semmi problémát nem okoz, ha a mobilinternetet, akkor pedig attól függ, hogy mekkora a havi adatforgalmi kereted. Ha ez számodra kevés, akkor vásárolnod kell további havi adatkeretet, de mindössze ennek van költsége.

 

Te használsz valamilyen alternatív telefonálási rendszert?

Címkék: skype okostelefon facetime viber

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr1613506993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása