A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

Az Apple kezdte a MacBook-oknél néhány éve, hogy a laptop akkumulátorát beépítették a gépbe, és nem egy egyszerűen kivehető/cserélhető akkut használtak. Ugyanez a helyzet az okostelefonoknál és táblagépeknél is.

De mi ezzel a gond?

Érdemes elolvasni ezt a levelet?

Nem tudod kivenni

Egyrészt nem tudod egyszerűen kivenni az akkumulátort a gépből, hiszen először szét kell szedni a gépet. Így ha valamiért áramtalanítani kellene a gépet, akkor ez nehézséggel járhat.

De az igazi gond nem ez, hanem az, hogy az akkumulátoroknak sajátosságuk (gyártótól függetlenül), hogy cellazárlat (elhasználódás) esetén egyszerűen elkezd felpúposodni. Mivel viszont szűk a hely, így a felpúposodott akkumulátor képes szétfeszíteni a készüléket. Telefonoknál egyszerűen kinyomja a helyéről a képernyőt, laptopoknál pedig általában a touchpadot töri össze a púpos akkumulátor.

Így egy egyszerű akkumulátor csere jóval több költséggel járhat a járulékos meghibásodások miatt.

Miért építik be?

Végtelenül egyszerű oka van: a felhasználói igényeknek akarnak megfelelni a gyártók, ezért folyamatosan egyre vékonyabb készülékeket gyártanak. Az ultra vékony kialakítások miatt pedig nélkülözhetetlen, hogy az akkumulátor ne egy külön fedél alatt kapjon helyet, hanem a készülék belsejében a többi alkatrész mellett.

Hogyan előzheted meg a bajt?

Más megoldás nincs, mint az, hogy gyengélkedő akkumulátor esetén ne halogasd a cserét, hanem még időben szánd rá magad. Érdemes figyelni arra is, hogy a készüléket ne használd vagy felejtsd a napon vagy radiátoron, mert a túlzott hő is könnyedén tönkreteheti az akkumulátort.

 

Ha beépített akkumulátoros készüléked van, akkor ne kockáztass, és időben cseréltesd az akkumulátort.

Címkék: akkumulátor tippek-trükkök

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr5013048426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása