A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

Az okostelefon akkor jó, ha használod. És miért ne használhatnád értelmes és hasznos dolgokra? Mint például a nyelvtanulás.

Érdemes elolvasni ezt a levelet?

Mi kell hozzá?

Egyszerű. Egy okostelefon, és arra letölteni a Duolingo nevű alkalmazást. Ez a legnépszerűbb nyelvtanulásra kifejlesztett alkalmazás a világon. Nagyon egyszerű a használata, és nagyon érdekes, játékos módon igyekszik megtanítani a kiválasztott nyelvet.

Amikor először indítod el az alkalmazást, akkor beállíthatod, hogy naponta hány percet szánsz nyelv tanulásra. Ne rémülj meg, nem kell rá sok idő. 5 perces lehetőség is van, de napi 15 perc már egészen jónak számít. Ezt követően beállíthatod, hogy teljesen kezdő vagy, vagy már van valamennyi nyelvtudásod az adott nyelvből. Ebben az esetben szintfelmérőt készít Veled az alkalmazás, hogy tudja, milyen szinten vagy.

Miért olyan jó ez a program?

Kipróbáltuk, és tényleg zseniális. Nagyon sokszínű. Hol angolul ad egyszerű szavakat vagy mondatokat, hogy fordítsuk le magyarra, hol fordítva. Van, hogy angolul olvas fel 1-1 rövid mondatot, és hallás után kell leírnunk az angol mondatot. Amit aztán lefordít, hogy tudjuk pontosan, mit jelent. Gyakori, hogy ha lefordítottál valamit pl. angolról magyarra, néhány kérdéssel később épp azt kéri majd, hogy magyarról fordítsd le ugyanezt angolra. Van, hogy szabad szavasan Neked kell bepötyögnöd, hogy szerinted mit jelent az adott mondat, de van, hogy ad válaszlehetőségeket, amik közül választhatsz. Lehet szavakat gyakorolni, kifejezéseket tanulni, többes számot, birtokosokat, névmásokat, stb.

Aztán szintugrást követően jöhetnek a ruházati szavak, igék, színek, kérdések, kötőszók, elöljárók, dátum, idő, család, stb.

Még később a foglalkozások szavai, melléknevek, határozók, helyek, tárgyak, és így tovább.

És ennyi. Innentől minden nap a napi gyakorlást kell elvégezned, és szépen haladsz előre, egyre jobban fogod tudni beszélni a nyelvet.

Nincs okostelefonod?

Semmi gond. Irány a www.duolingo.com és regisztrációt követően akár weben is kezdheted a tanulást.

 

Jó tanulást!

Címkék: duolingo

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr5112796112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása