A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

Biztosan előfordult már Veled is, hogy a számítógép használatával kapcsolatban elakadtál valamiben, és segítségre volt szükséged. Ekkor felhívhatsz valakit, de telefonon keresztül sokszor nehézkes elmagyarázni, mit is kellene csinálni, így vagy nagyon nehezen sikerül megoldani a problémát, vagy egyáltalán nem.

Aztán jön a válasz a telefon másik oldaláról: látni kellene, majd valamikor elmegyek és megnézem, stb. De van egy ennél egyszerűbb és gyorsabb megoldás.

Érdemes elolvasni ezt a levelet?

Távoli asztal kapcsolat

Természetesen csak akkor tud működni a mai javaslatunk, ha van internet kapcsolatod, és nem azzal van a baj. Több olyan program is létezik, amit feltelepítve a számítógépedre lehetőséged van átadni a géped vezérlését másnak úgy, hogy ő a Te képernyődet fogja látni. Ül a saját számítógépe előtt, és ha mozgatja az egeret, akkor a Te gépeden mozog a kurzor. Ha gépel a saját billentyűzetén, akkor olyan, mintha a Te billentyűzeteden gépelne. Szóval tényleg teljesen olyan, mintha ott ülne fizikailag a számítógéped előtt, csak éppen lehet, hogy egy másik országban van valójában.

Az egyik legnépszerűbb ilyen program a TeamViewer. Ez egyéni felhasználók számára ingyenes, üzleti célú felhasználóknak viszont fizetni kell érte. Nem is keveset, de ez Téged nem érint, ha nem üzletszerű a felhasználás, akkor ingyenes.

Hogyan működik?

Egyszerűen csak le kell töltened a TeamViewer programot. Ez nem egy túl nagy program, így sok időt nem fog elvinni a letöltés. Egyszerűen csak telepítsd fel. Természetesen a segítséget nyújtó félnek is le kell töltenie és fel kell telepítenie a programot. Ha ezzel megvagytok, és elindult a program, akkor fogsz látni két számsort. Az egyik az azonosító, a másik a jelszó. Az azonosítót diktáld be a másik félnek. Így ő elkezd kapcsolatot létesíteni a Te számítógépeddel. Ekkor elkéri tőle a jelszót, amit szintén adj meg neki. Ha ezt sikeresen megadta, akkor máris átvette a vezérlést a géped felett. Ha végzett, csak bezárja ezt a programot, és máris újra Tiéd a vezérlés.

Biztonságos ez?

Igen. Mivel az azonosító egy egyedi, véletlenül generált számsor ami 9 karakterből áll, így ezt véletlenszerűen kitalálni eléggé nehéz lenne. Mindezen túl pedig ha ezt még sikerül is kitalálnia bárkinek, akkor is még ki kell találnia a jelszót is, ami egy 4 jegyű számsor, mint egy PIN kód. Gondolj bele, a bankkártyádat mindössze egy ilyen 4 jegyű számsor védi.

Továbbá amiatt sem kell aggódnod, hogy akinek hozzáférést adsz, az visszaél vele, hiszen csak akkor férhet hozzá, ha a program fut. Ha bezárod, nem fér hozzá a gépedhez. Miközben a másik a Te gépedben "turkál", Te látod is ezt a folyamatot. Szóval olyan érzés lesz, mintha a géped megbolondult volna, és önálló életre kelt volna. Hozzá sem érsz, mégis mozog az egér, indulnak a programok, stb.

 

Ha segítségre szorulsz a számítógéphasználattal, bátran használj távoli asztal kapcsolatot.

Címkék: teamviewer remotedesktop

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr4512580823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása