A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

Biztosan Veled is előfordult már, hogy a böngésződben fel volt nyitva több oldal is, amiket még nem olvastál el, de szerettél volna, és közben véletlenül bezártad a böngészőt, vagy újraindult a számítógéped egy frissítés miatt és így tűntek el a megnyitott oldalak.

Ha jártál már így, akkor olvass tovább, mutatjuk a megoldást!

Érdemes elolvasni ezt a levelet?

Ha Google Chrome-ot használsz

Indítsd el újra a böngészőt, és jobb felül kattints a címsor melletti 3 pöttyre (ami a Chrome menüjét hozza fel). Válaszd ki az "Előzmények" menüpontot, és a felnyíló almenüben a "Mostanában bezárt" felirat alatt láthatod a legutóbb bezárt oldalt, vagy ha több lap is egyszerre lett bezárba, akkor azt, hogy hány lap volt. Ha erre kattintasz, akkor egy új ablakban felnyitja az összes oldalt, ami legutóbb be lett zárva.

Gyorítósáv: ha nem akarsz kattintgatni, akkor gyorsgombbal is elérheted ugyanezt. Miután elindítottad a Chrome-ot, egyszerűen csak nyomd la a Ctrl + Shift + T billentyűkombinációt. Ha Mac-et használsz, akkor természetesen a Ctrl helyett a Cmd gombot nyomd.

Mozilla Firefox

A Firefox használói számára is hasonló módon érhető el ez a funkció. Kattints a címsor melletti menü ikonra, majd az előzményekre, ott pedig válaszd az "Előző munkamenet visszaállítása" menüpontot.

A Firefox nem nyit új ablakot, hanem az aktuális ablakban nyitja fel a bezárt lapokat.

Firefoxban sajnos nincs billentyűkombináció a funkció előcsalogatására.

Safari

Főként Mac felhasználók használnak Safarit. Itt ha csak egy bezárt lapot szeretnél visszanyitni, akkor az "Előzmények menüben választ az Utoljára bezárt lap ismételt megnyitása" lehetőséget, vagy nyomd le a Cmd + Shift + T gombokat.

Ha a böngészőt bezártad úgy, hogy több lap is nyitva volt, akkor az Előzmények menüből válaszd "Az utolsó munkafolyamat összes ablakának megnyitása" lehetőséget.

A Safari a Chrome-hoz hasonlóan új ablakban fogja megnyitni a lapokat, viszont sajnos a Firefox-hoz hasonlóan itt sincsen billentyűkombináció több lap visszanyitásához.

Internet Explorer

Internet Explorerben az Eszközök menü "Legutóbbi böngészés megnyitása" menüpontját kell választanod, és az éppen megnyitott fülek mellé nyitja fel a bezárt lapokat. Billentyűkombináció itt sincs.

Edge

Az Edge-nél az utoljára bezárt lapot tudod helyreállítani úgy, hogy egy megnyitott lapfülre kattinttasz jobb gombbal, és a menüből kiválasztod, hogy az utoljára bezárt lapot nyissa újra.

A címsor mellett van egy gomb, három kis vonallal, itt megtalálhatod az előzményeket. Egyesével ki tudod választani, hogy melyiket szeretnéd újra felnyitni, de tömeges visszanyitás itt sajnos nincs.

 

Ha véletlenül bezártál egyszerre több lapot, akkor használd ezt a módszert.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr3012367147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása