A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

Vannak laptopok, amelyeknél a képernyő túl könnyen, vagy túl nehezen nyílik. Egyik sem ideális, elmondjuk, hogy miért.

Érdemes elolvasni ezt a levelet?

Ha túl könnyen nyílik

Ha a képernyő túl könnyen nyitható, akkor az a zsanér elgyengülése miatt van. Eleinte csak annyi, hogy nagyon könnyen nyílik-záródik a képernyő, később viszont tovább "fajulhat" a dolog, és már nem is használható rendesen a laptop, hiszen nem fog magától megállni a kijelző, hanem hátra fog esni.

Azért nyílik túl könnyen a képernyő, mert a zsanér, ami tartja a képernyőt elgyengül, vagy meglazul. Néhány esetben javítható a zsanérok állításával (szorításával), és újra olyan lesz, mint új korában, de az esetek nagyobbik részében a zsanérok cseréjével lehet orvosolni a problémát.

Ha túl nehezen nyílik

Ez a rosszabbik eset. Ilyenkor a használat során a zsanér nem meglazul, hanem megszorul. Ekkor a képernyőt sokkal nehezebben tudod felnyitni, mint eredetileg. Ez azért nagyobb probléma, mint a zsanér meglazulása, mert előbb-utóbb annyira megszorul, hogy a nyitás következtében megfeszül, és mivel a zsanér sokkal erősebb anyagból készül, mint a laptop váza, képes eltörni a laptop alsó és felső burkolatát, vagy akár a képernyő hátsó burkolatát.

Javasoljuk, hogy amint azt érzékeled, hogy nehezebb felnyitni a képernyőt a megszokottnál, nézesd meg egy szakemberrel, hogy szükséges-e foglalkozni a problémával. Egy idejében kicserélt hibás zsanér megmenthet egy jóval nagyobb és költségesebb problémától, a burkolatok széttörésétől.

Mikor ideális a zsanér működése?

Sajnos igen kevés gyártó figyel arra, hogy egyáltalán új korában tökéletes legyen egy zsanér erőssége. Ideális esetben egy laptop úgy van megtervezve, hogy a képernyőt úgy tudd felnyitni, hogy közben nem szükséges az alsó részét fogni a gépnek, de ezzel együtt nem laza a zsanér.

Ez nem azt jelenti, hogy ha a Te géped nem így működik, akkor az rossz, mert tényleg csak nagyon kevés gyártó oda erre, sőt, olyan is van, hogy csak 1-1 modellt "sikerül" jól megtervezni.

 

Ha túl könnyűvé vagy túl nehézzé válik a képernyő nyitása, akkor fordulj szakemberhez, még mielőtt nagyobb lesz a baj.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr7712294113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása