A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

Többszöri meghosszabbítást követően közel 3 éve a Microsoft tényleg felhagyott a Windows XP terméktámogatásával, és nem készít már biztonsági frissítéseket, még mindig sokan használják az elavult és biztonságtalan rendszert.

Hamarosan viszont még nagyobb bajban lehetnek ezek a felhasználók. 

Érdemes elolvasni ezt a levelet?

Használ még bárki XP-t?

Igen, ráadásul nem is kis tömeg. Még mindig a felhasználók 10%-a XP-t futtat a gépén, és nem tért át sem a Vistára, Windows 7-re, 8-ra, 8.1-re vagy a legújabb 10-re. 

Ez a grafikon a 2017. januári adatokat mutatja, tehát eléggé friss.

Eléggé szembeötlő, hogy Windows XP-t még mindig közel annyian használnak, mint amennyien összesen vannak azok, akik Windows-on kívül élik az életüket. Ne feledd, ide tartozik az összes Apple számítógép felhasználó, és a Linuxosok is.

Durva? Az. Még durvább, hogy még vállalati környezetben is egészen sokan használják az XP-t, nem csak otthoni felhasználók. Persze érthető, hisz a váltás drága (sok esetben számítógépcsere is indokolt), de mégis, a böngészők se támogatottak már, és lesz itt még nagyobb probléma is.

Tényleg jön a vége!

A Google talán az első fecske (bár lehet, már mások is léptek, erről nincs infónk), aki azt meglépi, hogy egy komplett weboldalat tilt le az XP felhasználóknak. Mégpedig nem is egy jelentéktelen weboldalat, hanem a Gmailt. Mostantól a Gmail korlátozott mértékben fut csak az XP-s gépeken. Ugyan az email szolgáltatás alap HTML-es változata még fut, de bejelentkezés után fent egy értesítés jelenik meg, hogy válts egy biztonságosabb rendszerre. Év végéig ad haladékot a Gmail, utána vége, nem fogsz tudni bejelentkezni, és nem fogod elérni a leveleidet.

Nem lepődnénk meg azon sem, ha szép sorban a többi nagy weboldal is nem kívánatossá nyílvánítaná az XP-t, és nem engedné a használatot, valamint könnyen elképzelhető, hogy néhány banki szoftver sem fog futni a régi Windows-on (netán már most sem fut).

Itt az ideje váltani, de segtünk!

Mostmár tényleg nincs értelme tovább húzni, és váltani kell! És igen, a váltás pénzbe fog kerülni, ezzel nem tudunk mit tenni. Viszont két ötletünk van.

Ha nem szeretnél számítógépet cserélni, akkor keress minket, és segítünk abban, hogy jogtiszta módon hogyan tudsz átváltani egy modernebb és támogatott Windows-ra. Bruttó 20 ezer forintba fog kerülni a váltás, amiben benne van az új Windows ára és az áttelepítés is.

Ha az XP cserét összekötnéd egy számítógép cserével is, akkor pedig a Windows 10-re váltást 10% végösszegi engedménnyel segítjük, vagyis a számítógép és a szoftver árából is elengedünk Neked 10%-ot. Ezen kívül az adataid átköltöztetését ingyen elvégezzük a régi számítógépedről.

 

Ideje váltani az XP-ről!

Címkék: windows szoftver gmail windows xp windows 10

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr10012267900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása