A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

Fotókat, családi videókat, és bármilyen egyéb anyagot sokszor küldözgetünk egymásnak emailben. Problémás viszont, hogy eléggé korlátozott az emailben a csatolmány mérete. Néhány szolgáltató engedi ugyan a nagyobb méretű emailek küldözgetését, de ezeknél is 50 MB körül van a korlát.

Mit csinálj, ha ennél nagyobb méretű fájlt szeretnél küldeni? Először is olvasd el ezt a levelet :)

Érdemes elolvasni ezt a levelet?

Nagyméretű fájlküldés a webről

Még 2006-ban indult útjára Magyarországon az egyik legnépszerűbb nagyméretű fájlküldő oldal, a toldacuccot.hu. Hasonló elven működik a mammutmail.com is.

Ezeken az oldalakon akár regisztráció nélkül is küldhetsz nagy méretű fájlt ismerőseidnek. A használat nagyon egyszerű, szimplán válaszd ki a küldendő fájlokat. A toldacuccot.hu -nál regisztráció nélkül 400 MB a limit, ingyenes regisztrációval 850 MB, előfizetéssel pedig akár 2 GB, a mammutmail-nél 400 MB a korlát. Miután a fájlokat feltöltötted, a feladó mezőbe írd be a saját email címedet (így a címzettek fogják látni, hogy a küldemény Tőled érkezik), valamint a címzett vagy címzettek email címét.

Nem kötelező, de írhatsz egy rövid üzenetet is, így nem szükséges külön emailt küldened arról, hogy figyeljen, mert fogsz küldeni nagyobb fájlt. Egyszerűen írd meg a szöveges mondanivalódat, ha van mit.

Ha szeretnéd, olyan extra szolgáltatásokat is beállíthatsz, hogy küldjön Neked a rendszer visszaigazoló emailt ha a címzett letöltötte a fájlt, vagy akár jelszóval is védheted a csatolmányt. Természetesen a jelszót ne írd bele az üzenet mezőbe, hanem azt más úton add meg a címzettnek.

Miután elküldted a fájlokat, a címzett email értesítést kap, amiben lesz egy link, arra kattintva töltheti majd le az általad küldött fájlokat.

Mennyi ideig tárolja a fájlokat a rendszer?

A toldacuccot-nál ha nem regsiztrálsz, akkor 5 napig, ha regisztrálsz, akkor 10 napig, ha előfizetsz, akkor akár 30 napig. A mammutmail ingyenes változatban 5 napig tárolja a fájlokat, előfizetéssel pedig 8-ig.

Ingyenes?

Alapvetően igen. Ingyenesen ugyan korlátozva vannak bizonyos funkciók, de bőven élhető így is a rendszer. Ha szeretnéd viszont, hogy gyorsabb legyen a fájlok feltöltése és letöltése, vagy nagyobb méretű fájlokat szeretnél küldözgetni, akkor érdemes lehet előfizetned. Több csomag közül is válogathatsz, íme:

http://www.toldacuccot.hu/premium-szolgaltatasok

http://www.mammutmail.com/hu/premium

 

Ha nagyméretű fájlt szeretnél küldeni ismerősiednek, akkor próbáld ki a valamelyik fájlküldő szolgáltatást.

Címkék: mammutmail tippek-trükkök fájl küldés toldacuccot

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr5312183426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása