A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

Persze nem kételkedünk abban, hogy tudsz helyesen írni. De fogadjunk, van néhány szó, amin azért gondolkodni kellene, hogyan is van.

Mutatunk egy könnyen használható, kéznél lévő segítséget!

Érdemes elolvasni ezt a levelet?

Egy kis teszt az elején

afféle vagy aféle?

akként vagy aként?

akkumulátor vagy akkumlátor?

felhizlalt vagy felhízlalt?

feltűnő vagy feltünő?

feltüntet vagy feltűntet?

fogyjon vagy foggyon?

higgyen vagy higyjen?

pró és kontra vagy pro és kontra?

szinonima vagy szinoníma?

vákuum vagy vákum?

Íme a megoldások:

Igazán penge vagy, ha mindegyiket jól találtad el. Mindegyik párosnál az első volt a helyesen, a második pedig a helytelenül írt változat.

Ha tényleg mindet tudtad, valószínűleg be is fejezheted ennek a levélnek az olvasását, mert Te mindent tudsz. De ha nem, akkor se csüggedj, mutatunk egy egyszerű segítséget!

Online helyesírás ellenőrző

A Magyar Tudományos Akadémia Nyelvtudományi Intézete készített egy online felületet, ahol helyesírás típusokra bontva könnyedén megtudhatod, hogyan kell helyesen írni egy-egy szót.

MTA helyesírás ellenőrző
(http://helyesiras.mta.hu)

Javasoljuk, hogy add hozzá a könyvjelződhöz, így később bármikor gyorsan előhívhatod.

Itt választhatsz, hogy külön vagy egybe kell írni szavakat, vagy egyszerűn ellenőrizheted, hogy egy szó helyesen van-e leírva, de elválasztásokat is ellenőrizhetsz, vagy számok, dátumok szöveges leírásában is segít ez az oldal. Végül akár még ABC sorrendbe is tesz egy listát Neked.

 

Ha bizonytalan vagy magadban, inkább nézd meg, hogy a helyes. Sokkal cikibb hibásan leírni, mint megnézni.

UI: Még mielőtt szóvá tennéd, tudjuk, hogy a címben pontos j-vel írtuk a helyesírást, pedig ly-ossal kell írni, nem véletlenül írtuk hibásan.

Címkék: helyesírás tippek-trükkök

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr5912139883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása