A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

Sok minden változott az elmúlt 10-20 évben, nagyon sokat gyorsult körülöttünk az élet, és időközben minden "okos" lett. A TV, a telefon, egyre több otthon, de még szemüvegből és melltartóból is van már "okos". A legtöbben viszont a mai napig hagyományos módon fizetik a rezsi csekkeket, pedig erre is van modern megoldás.

Érdemes elolvasni ezt a levelet?

Email jön, és nem a postás csenget

www.dijnet.hu rendszeren lehetőséged van a legtöbb szolgáltatónál lévő előfizetésedet beregisztrálni. Abszolút a teljesség igénye nélkül: Főgáz (Tigáz utódja), EON, Invitel, Telekom, UPC, Nyírségvíz, Nyírtávhő, Allianz, Metlife, stb.

Fontos tudni, hogy ha regisztrálsz egy szolgáltatót a Díjneten, azzal együtt elfogadod, hogy hagyományos, postai csekket és számlát a jövőben nem fogsz kapni.

Előny viszont, hogy amint a szolgáltató kiállít számodra egy számlát, arról azonnal értesítést kapsz emailben. Az értesítsében benne van, hogy mely szolgáltató állított ki Neked számlát, mennyi a számla értéke, és mikor van a fizetési határidő. Így néhány nappal hamarabb értesülhetsz a fizetendő számládról, mint a hagyományos módon.

Szintén előny, hogy a díjnet figyelmeztet emailben a fizetési határidő lejárta előtt, hogy ne felejtsd el a fizetést.

Postára járkálni? Ugyan már!

A hagyományos csekkes befizetések miatt ugye postára kell járkálni, ami sok időt vesz el, és kényelmetlen is. Sorbanállás, parkolás, stb.

Ezzel szemben a díjnet rendszerén belül közvetlenül kifizetheted a számládat akár bankkártyával, akár pedig banki átutalással (CIB, Erste, FHB és OTP számlákról). Szintén fizethetsz akár mobillal is, de természetesen az se gond, ha más banknál van számlavezetésed, ebben az esetben viszont Neked kell egyedi utalást indítanod. Az ehhez szükséges adatokat a díjneten minden számlánál megnézheted.

Mappák és irathegyek - viszlát!

A hagyományos módszer szerint a számlákat és a befizetés igazolásokat mindenki gyűjtögeti, és mappákba fűzve tárolja. Ebből eléggé sok össze tud gyűlni, aztán ha valamelyiket mégis elő kell keresni, vagy csak szeretnéd visszanézni mondjuk az elmúlt 1 év gázszámláit, akkor indulhat a keresgélés.

A Díjneten viszont az összes számládat letöltheted PDF-ben, így ha szeretnéd, eltárolhatod magadnak a számítógépeden. Nem foglal fizikai helyet a szekrényben, és sokkal egyszerűbb megtalálni is amit keresel. A Díjneten egyébként láthatod a kifizetetlen számlákat is, valamint a korábban rendezetteket is lekérdezheted.

Mindezt ingyen?

A kérdés jogos és időszerű. A Díjnet eddig teljesen ingyenes volt, januárból viszont az ingyenes szolgáltatás keretén belül "csak" 18 hónapig tárolják a számlákat, a régebbieket törlik. Alapvetően elég lehet a 18 hónap, de ha mégsem, akkor is éves szinte mindössze 991 forintért továbbra is eltárolják a régi számlákat.

Vagy nyitsz egy mappát a számítógépeden, és minden hónapban lemented magadnak a számlákat, így éveken át visszakereshető, díjfizetés nélkül. Ez már egyéni döntés kérdése.

 

Ha szeretnél időt spórolni, nem akarsz postára járni, és egyszerűen akarod tárolni a számláidat, akkor használd a Díjnetet.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr2112000322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása