A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

A Gmailt sokan használják, és sokan szeretik, annak ellenére, hogy sok olyan dolgot tud, amit ki se használ a nagy többség. Viszont van olyan funkciója is, amely eddig elérhető volt a weben, de nem volt elérhető a mobilapplikációban. Ezt a hiányosságot pótolták!

Érdemes elolvasni ezt a levelet?

A legjobb funkció: küldés visszavonása

Írtunk már erről korábban, hogy a Gmail lehetőséget biztosít arra, hogy miután az elküldés gombra kattintasz, még néhány másodpercig meggondold magad, és megállítsd a levélküldést. Természetesen ez egy nagyszerű funkció, de eddig csak a weben volt elérhető.

A Google azonban úgy döntött, hogy mostantól a mobilapplikációiban is elérhetővé teszi ezt a funkciót. Meglepő, de elsőként nem az Androidosok, hanem az iPhone-t használók kapták meg az újítást, ezzel együtt biztos, hogy hamarosan az Androidos felhasználók is élvezhetik a visszavonás lehetőségének előnyeit.

Hogyan működik?

A webes felülettel ellentétben itt nem kell bekapcsolni ezt a funkciót, egyszerűen csak a legújabb változatát kell használnod a Gmail-es mobilapplikációnak, úgyhogy érdemes frissíteni. Ha ez megvan, akkor üzenetküldés után a jobb alsó sarokban megjelenik egy "Visszavon" gomb, de siess, mert mindössze 5 másodperced van rá, hogy ezt megtedd.

A mobilapplikációban ezt az időintervallumot nem is állíthatod át, hiába a weben akár 30 másodpercig is kitolható ez az időablak. Az okát nem tudjuk, de így működik, fogadjuk el.

Ez az 5 másodperc végképp nem sok idő, de hidd el, sok esetben a küldés gomb megnyomásával szinte egy pillanatban jut eszedbe, hogy valamit még kifelejtettél, vagy mégis másképpen kellene megírni, vagy jó volna még egy címzettnek elküldeni.

 

Frissíts a Gmail applikáció legújabb változatára, és próbáld ki az üzenetvisszavonás lehetőségét.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr10011952307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása