A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

Változó, hogy ki mennyire szereti a számítógépét, ahogyan az is, hogy kit mennyire zavar az, ha koszos. Személy szerint engem a legapróbb kicsi kosz is zavar rajta, a képernyőn pedig végképp nem lehet egyetlen pötty sem. Sokan amikor mutatnak valamit a képernyőn, előszeretettel hozzá is nyúlnak, míg mások számára ez elviselhetetlen.

Bárhogyan is, kinek gyakrabban, kinek ritkábban, de felmerül a takarítás kérdése. Mivel érdemes, és mivel tilos? Hogy a praktikus? Eláruljuk, mi hogyan szoktuk.

Érdemes elolvasni ezt a levelet?

Kosz és kosz között különbség van

Először is nagyon nem mindegy, mennyire koszos a gép, és milyen kosz van rajta. Ha csak finom por van rajta, valamint az ujjunkról származó vékony zsír réteg, akkor egyszerűbb dolgunk van. Érdemes egy puha kendővel letörölni a por réteget, és utána kezdeni a tisztítószeres takarítást. Azonban ha elhanyagoltabb a gép, akkor először is a durva koszt kell letakarítani, de ne azzal a ronggyal, amivel később a kijelzőt fogod törölni.

Milyen szereket használj?

A legfontosabb, hogy a kijelzőre erős vegyszert ne fújj, mert azon maradandó károsodást is okozhatsz vele. A kijelzőre mindenképpen LCD monitortisztító folyadék használata javasolt, még az ablaktisztító használatát is mellőzd, abban ugyanis van alkohol. Ahogy korábban is írtuk, a tisztítási folyamatnál érdemes először a vékony port letörölni egy puha ronggyal. A sarkokban megbúvó port kis kefével tudod kitakarítani, majd jöhet az LCD tisztító folyadék, amit egy nagyon puha, mikroszálas kendővel törölj le csíkmentesre.

Ezzel együtt is mi mindig a kijelző takarítását hagyjuk a takarítás végére, mert fordított esetben a többi felület takarításával újabb tisztítószer permet kerülhet a képernyőre, és kezdheted előről. A billentyűzet tisztítására mi alkohol permetet szoktunk használni. Ez egyrészt jól oldja az ujjunkról odatapadt zsírt, és gyorsan kipárolog, ha véletlenül olyan helyre kerül, ahová nem kellene neki.

A gép egyéb részeire használhatsz ablaktisztító folyadékot.

Néha érdemes kompresszorral is kitakarítani a gépet.

Bizonyos időközönként (fél - 1 évente) érdemes a felületek törölgetésén túl nagynyomású levegővel kifújni a gépben lévő port, megtisztítani a hűtőrendszert a szennyeződéstől. Ezt szervizünkben ingyenes szolgáltatás keretében elvégezzük Neked.

 

Törődj a számítógéped tisztaságával is, meg fogja hálálni.

Címkék: tippek-trükkök

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr4411933395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása