A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

A Facebook tulajdonában lévő WhatsApp és a Viber után a Messenger is kapott egy új funkciót, amivel titkosíthatók az üzenetek, vagy akár önmegsemmisítők is lehetnek.

Érdemes elolvasni ezt a levelet?

Mire jó?

A titkosított formában küldött üzenetek úgy vannak elkódolva, hogy azt csak Te mint feladó, illetve a címzett(ek) tudják olvasni. A Facebook szerverei számára is titkosított karakterlánc vándorol, így ők sem tudják visszafejteni, miről is leveleztek. A nagytestvértől félők pedig végképp megnyugodhatnak: a CIA és egyéb titkosszolgálatok mostmár nem fogják megtudni, mikorra tervezitek a barátokkal a kerti szalonnasütést.

Az önmegsemmisítő üzenetek lehetősége még izgalmasabb, ugyanis beállíthatod, hogy az elküldött üzeneted mennyi ideig maradjon meg. Ha az idő letelik, utána a címzettnél és nálad is végérvényesen törlése kerül. Így ha kényes témában szeretnél levelezni, később az nem visszakereshető.

Megint más kérdés, hogy a képernyőfotózást nem tudják tiltani, és úgy még mindig könnyedén menthetők az üzenetek, de a módszer mindenképpen csökkenti az esélyét annak, hogy véletlenül mentésre kerüljön olyan, amit nagyon nem szeretnél.

Így tudod beállítani

Íme egy kis video, hogyan állíthatod be ezt a funkciót:

*ha nem jelenik meg a video, akkor itt megtekintheted: https://youtu.be/gIJV33hir9o

Nem találod? Ne aggódj!

A Facebook szokásának megfelelően fokozatosan vezeti be az újítást, szóval ne aggódj, ha nem találod az új funkciókat magadnál, hamarosan elérhető lesz. Nyár végéig elvileg mindenki megkapja az újítást.

 

Ha elérhető Nálad az üzenetek titkosítása, akkor kapcsold be ezt a funkciót.

Címkék: messenger facebook adatbiztonság

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr278921734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása