A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

Egy Chrome bővítmény segítségével sokkal gyorsabban tudsz emailt írni Gmail-en, mint eddig.

Az okostelefonoknál már ismerős módszert mostmár számítógépen is használhatod, és miután néhány karaktert begépelsz, már dobálja is fel a javaslatokat, hogy melyik szót szeretnéd beírni. És tanul is.

De nézzük csak, hogyan telepítheted! 

Érdemes elolvasni ezt a levelet?

Rendszerkövetelmények

Ahhoz, hogy használni tudd ezt a kiegészítőt, mindenképpen Chrome böngészőt kell használnod, a másik kritérium pedig, hogy a Gmailt is a Chrome-ban használd, ne pedig külső levelezőszoftverben (pl. Outlook).

Töltsd le a bővítményt

A bővítmény neve Complete.li. Ezt letöltheted a bővítmény hivatalos weboldaláról, a www.complete.li címről. Kattints az "Add to Chrome" gombra. Ekkor elnavigál Téged a hivatalos Chrome áruházba, ahol simán kattints a bővítmény hozzáadása gombra.

Ez egy teljesen ingyenes kiegészítő, így bátran telepítheted.

Jelentkezz be a Gmail azonosítóddal

A bővítmény használatához be kell jelentkezz a bővítménybe a Gmail azonosítóddal. A bővítmény át fogja nézni a leveleidet, azonban semmiféle információt nem fog megszerezni, mindössze az általad gyakran használt szavakat gyűjti össze, így jóval hatékonyabban tud pontos javaslatokat tenni.

Lépj be a leveleződbe, és próbáld ki

Amikor kész vagy, akkor a címsor mellett fogsz látni egy új ikont, ez a bővítmény ikonja. Ha bejelentkezel a Gmail felületre, akkor ez az ikon pirosra változik, ezzel jelzi, hogy aktív, és innentől számíthatsz a segítségére.

A működése végtelenül egyszerű, a megszokott módon gépelsz, ő pedig ha van egy javaslata, akkor az halványabb betűszínnel "odaírja". Ha az a megfelelő szó, csak nyomd meg a TAB gombot, és gépelhetsz tovább, ha nem találta el, akkor egyszerűen csak pötyögj tovább.

Kell egy kis idő, mire megfelelően hasznos segítséget fog nyújtani, de miután megfelelően sok mintát vett, tényleg nagyon pontos.

 

Ha használsz Gmailt, próbáld ki ezt a bővítményt, ha nem, akkor küldd tovább ezt a levelet a Gmail-es ismerőseidnek!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr238843504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása