A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

Az elmúlt hónapok egyik legnagyobb veszélyét az jelentette, hogy össze ne szedd a vírust, ami képes elkódolni az adataidat, családi fényképarchívumot, dokumentumokat, stb.

Sokan megszenvedték a vírust, és oda lettek az adatai, most viszont van remény! 

Érdemes elolvasni ezt a levelet?

Azt tanácsoltuk, hagyd meg az elkódolt adatokat!

Elképzelheted, micsoda stresszt és idegeskedést okozott, amikor valaki szembesült a véres valósággal, hogy oda az összes adata, és valószínűleg le kell mondjon több évnyi fotóról, családi emlékekről, munkáról.

Azoknak, akiknek elkódolta a vírus az adatait, azt javasoltuk, hogy amennyiben pótolhatatlanok más forrásból (vagyis nem volt róluk biztonsági másolat készítve), akkor lehetőség szerint hagyják meg elkódolva, hátha egyszer lesz rá megoldás.

A zsarolóvírus készítői nemrégen bejelentették, hogy felhagynak ezzel a tevékenységükkel, és nem fejlesztenek újabb zsarolóvírust. Az ESET vírusvédelemmel foglalkozó cég ekkor felvette velük a kapcsolatot, akik a legnagyobb meglepetésre kiadták a feloldó kódot, az ún. master decryption key-t, amely segítségével feloldhatók a korábban zárolt fájlok.

Azok örülhetnek, akik a zsarolóvírus 3. vagy 4. generációjával fertőződtek meg, és a fájljaik .xxx .ttt .micro vagy .mp3 kiterjesztést kaptak az elkódolást követően.

Biztos a siker?

Semmi sem biztos, ahogy említettük, csak akkor van esély, ha a zsarolóvírus 3 vagy 4. generációs változata kódolta el a fájlokat, és az elkódolt fájlok azóta is változatlanok. Minden esetre ha Neked vagy valamely ismerősödnek volt ilyen gondja a vírussal, akkor javasoljuk, hogy hozzátok be a gépet a szervizünkbe, hogy megnézzük, visszaállíthatók-e a fájljaitok. A remény hal meg utoljára!

 

Talán vége a rémálomnak, és visszakaphatja mindenki az elveszített adatait.

Címkék: vírus adatbiztonság adat helyreállítás ctb-locker

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr798750896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása