A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

Hofi egyik nagysikerű kabaréjában volt a dal, aminek kulcsmondata az volt, hogy "utólag már szabhatjuk". (Én elszabtam, te elszabtad, ő elszabta, mi elszabtuk... - Nem emlékszel rá? Klikk ide)

Na valahogy így van ez az email küldéssel is, hogy ha már elküldtük, akkor mindegy. Hiába gondolod meg magad, hiába veszed észre, hogy nem jó címzettnek küldted, stb. Utólag már szabhatod.

A Gmailnél viszont visszavonhatod az elküldött leveleket, megmutatjuk, hogyan.

Érdemes elolvasni ezt a levelet?

Mire jó, hogy vissza tudod vonnni az elküldött leveleket?

Előfordul, hogy az elküldés után veszed észre, hogy elfelejtetted becsatolni a mellékletet, félregépeltél valamit és helyesírási hibák vannak a levélben, vagy másnak is elküldenéd a levelet, aki kimaradt, vagy olyan személy is bekerült a címzettek közé, akinek nem akarod elküldeni.

És bármi más oka is lehet annak, hogy miért is szeretnéd, ha mégsem menne ki egy email.

Ez szép és jó, de erre mindössze 30 másodperced van. Ez nem sok idő, de hidd el: az esetek nagy részében az elküldés gombra kattintás pillanatában vagy 1-2 másodperccel utána máris a fejedhez csapsz, hogy mégse kellett volna, vagy még ki kellene egészíteni, javítani, stb.

Így tudod bekapcsolni ezt a funkciót

A Gmailnél bejelentkezés után kattints jobb felül a fogaskerékre, majd a beállítások menüpontra. Itt gördíts le, és keresd ki a "Küldés visszavonása" opciót. Klikkeld be a Küldés visszavonásának bekapcsolása gombot, majd válaszd ki a legördülő listából, hogy hány másodpercig szeretnéd, hogy biztosítva legyen a visszavonás lehetősége. Ez maximum 30 másodperc lehet.

Legalul kattins a változtatások mentése gombra.

Így tudod visszavonni

A megoszokott módon a Gmail felületről küldd el a levelet. Az elküldést követően felül megjelenik egy sáv arról, hogy a levél el lett küldve, ahol van egy Küldés visszavonása gomb. Ez addig elérhető, ahány másodpercet beállítottál az előbbi pontban.

Ha visszavontál egy levelet, akkor újra megjelenik a levél szerkesztő ablak, és módosíthatod, átírhatod, vagy törölheted, majd újra küldheted. És persze újra visszavonhatod, ha akarod.

 

Használd egészséggel, és vond vissza a tévesen elküldött leveleket!

Címkék: gmail tippek-trükkök

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr318403672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása