A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

Persze, nap mint nap használjuk a Google-t, bizonyára Te is gyakran használod. Hisz hol máshol keresne az ember, ha nem itt?! De biztos vagy benne, hogy minden funkcióját használod? Biztosan nem!

Ugyanis lehetőséged van arra, hogy a Google-t használd akkor is, ha számolni szeretnél, és akkor is, ha mértékegységek között kellene váltanod.

Érdemes elolvasni ezt a levelet?

Google, mint számológép

A keresőmezőbe egyszerűen írj be egy matematikai műveletet, például 71+3, és máris megkapod, hogy a Korányin hány szám alatt van az üzletünk :)

Persze ez fejben is menne, de a Google azonnal feldob egy komplett számológépet, ahol már bonyolultabb számításokat is végezhetsz (természetesen a keresőmezőbe is írhatsz bonyolultabb számítási feladatokat).

Képes a Google aritmetikai műveletek, függvények kiszámítására, valamint fizikai állandók értékének megjelenítésére vagy azokkal történő számításokra, ezeken túl pedig számrendszerek és számábrázolások közti átalakításokra.

Függvények közül képes ábrázolni a Google a szögfüggvényeket, exponenciális függvényeket, logaritmusfüggvényeket és háromdimenziós diagramokat is.

A Google, mint mértékegység váltó

A mértékegységekkel sem kell bajlódnod, ha tudni akarod, hogy 105 lóerő hány kilowatt, akkor egyszerűen írd be a keresőmezőbe, hogy 105 hp to kw, és máris láthatod az eredményt (hp = horse power).

Sajnos a szépséghiba, hogy a Google angolul várja a mértékegységeket, és a "to" szócskával tudod megadni, hogy átváltást kérsz tőle.

Ugyanígy megtudhatod, hogy épp hány forintért is tudsz megvásárolni egy eurót.

A Google mértékegységváltóval válthatsz hőmérséklet, hossz, tömeg, sebesség, térfogat, terület, üzemanyag fogyasztás, időpont és digitális tárhely mértékegységeket.

 

Te használtad a Google számológépet és mértékegység váltót?

Címkék: google tippek-trükkök

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr88383740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása