A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

Számtalan közösségi oldal létezik, de a legtöbbünknek a Facebook az első, ami eszünkbe jut a közösségi média kapcsán. De ott van például az Instagram. Te használod? Nem? Megmutatjuk, mire való.

Érdemes elolvasni ezt a levelet?

Ossz meg fotót, videót!

Míg a Facebookon lehetőséged van szöveges tartalmakat megosztani, eseményeket kezelni, csoportokhoz, oldalkhoz csatlakozni, stb, addig az Instagram nagyon egyszerű módot kínál arra, hogy fényképeket és rövid videókat ossz meg a barátaiddal.

Gyakorlatilag nem szól másról, mint egy adott pillanat azonnali publikálásáról. Itt nem igazán szokás pl. egy nyaralás képeit utólag feltölteni, és hasonlók. Minden azonnaliban történik.

Miben különleges?

Egyrészt az azonnaliság miatt nagyon gyors és nagyon élet szagú, másrészt a feltöltéskor a fotókat és a videókat is különféle szűrőkkel láthatod el, így nagyon különleges, művészi fotókat lehet feltölteni, hiába csak egy sima telefonnal készítetted őket.

Mivel a dolgok azonnaliban történnek, ezért weboldalon keresztül nincs is lehetőség arra, hogy megossz bármilyen tartalmat, csak és kizárólag mobil eszközről lehetséges ez. Okostelefon vagy táblagép.

Van az Instagramnak webes felülete is, de ott csak a fényképek adatfolyamát látod amiket az ismerőseid megosztottak, tudod őket kedvelni, vagy kommentelni. Megosztásra tehát itt nincs lehetőséged. Az elv az, hogy amit számítógépről osztanál meg, az nem egy elkapott pillanat, hanem egy mesterkélt, beállított kép, vagy korábbi fotó, amit utólag megosztanál.

Hashtag, like, comment, share on Facebook

A Facebook-hoz hasonlóan az Instagramon is van lehetőséged hashtag használatára akár csak a Facebookon, valamint egy fotót vagy videót kedvelhetsz is (dupla koppintás a képre), sőt megjegyzést is fűzhetsz hozzá, tehát ez a része ismerős lehet a Facebookról. Ráadásként az Instagram jól működik együtt a Facebook-kal is, és az ide feltöltött tartalmakat a Facebook-on is közzé teheted egyetlen kattintással.

 

Ha van okoskészüléked, próbáld ki az Instagramot, a fiatalok egyik kedvenc játékszere ez.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr968118564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása