A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

Az előző héten a billentyűzetekrőlmost az egerekről írunk. Megnézzük, hogy miben tud többet egy 20 ezer forintos egér az 1500 Ft-osnál. A kérdések ugyanazok, mint a billentyűzeteknél.

Érdemes elolvasni ezt a levelet?

Munkára vagy játékra?

Nem írjuk le újból, hogy a design és a funkció a különbség, hisz ez ugyanúgy igaz, mint a billentyűzeteknél. Itt is szempont, hogy milyen célra fogod használni az egeret.

A játékra kifejlesztett egerek jelentősen nagyobb felbontással rendelkező optikai szenzorral mérik az egér mozdítását, ezáltal pontosabban irányíthatók a karakterek a mászkálós játékokban. Szintén a gamer egerek sajátosságai, hogy hogy jelentősen megnövelték a kattintások mikrokapcsolóinak strapabíróságát, így több kattintást bírnak ki. Az egész egér strapabíróbb kialakítású, és több programozható gombot is találunk rajta.

Az igazán profi egerek ráadásul súlyozhatók is, vagyis picike súlyokat lehet "ráaggatni", így beállítani a tökéletes egyensúlyt - mindenki a saját kéz méretének megfelelően. Őrület, kívülállóként értelmetlennek is tűnik, de a fanatikus gamerek állítják, hogy ez fontos.

Normál felhasználók esetében más szempontok a fontosak, mint például kényelem (forma), böngészést mennyire támogatják segéd billentyűkkel, van-evégtelenített scroll rajta (nem csak úgy tud működni, hogy kattanásonként tudsz oldalt görgetni, hanem meg tudod pörgetni, és folyamatosan pörgeti az oldalt).

Ilyen egereknél már előfordul olyan is, amely üveg felületen is képes érzékelni az elmozdulást, vagyis ha üveg asztalon akarod használni, mindenképp ilyet válassz.

Vezetékest vagy vezeték nélkülit?

A játékosok itt is le kell mondjanak a vezeték nélküli szabadságról, de a többi felhasználó választhat vezeték nélküli kivitelt is.

Egy elemmel tipikusan fél-egy évet tud működni, így nem túl bajos az elemcsere. Míg egy billentyűzetnél nincs nagy különbség, addig egy egérnél jóval kényelmesebb a vezeték nélküli változat a vezetékesnél.

Notebookhoz vagy asztali géphez?

Fontos szempont, hogy asztali géphez vagy laptophoz vásárolsz egeret, ugyanis ha vezeték nélküli modellt választasz, és laptopot használsz, akkor célszerű olyan egeret választani, amelyiknek a vevőegysége pici (ún. nano vevővel rendelkezik). Ez azért jó, mert nem lóg ki a gépből, és nyugodtan benne hagyhatod a gépben akkor is, ha táskába teszed azt.

További szempont a laptophoz vásárolt egereknél az, hogy lehetőség szerint ne legyen túl nagy maga az egér sem,hiszen a laptoptáskában korlátozott a rendelkezésre álló hely. Viszont figyelj rá, hogy a kezedhez képest túl kicsit se válassz, mert az pedig kényelmetlen lesz.

Asztali gép esetén természetesen nincs jelentősége a vevőegység méretének, hisz a gép hátuljában elfér az a plusz 3-4 cm.

 

Ne spórolj az egéren, válassz jó minőségűt! Ezt fogod fogdosni éveken át.

Címkék: egér billentyűzet tippek-trükkök

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr497309338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása