A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

Az internet elterjedésével együtt jelentek meg a smiley [ejtsd: szmájli] néven ismert írásjelek. A puszta szöveg ugyanis önmagában elég nyers, nehéz vele igazán hangulatot és érzelmet közvetíteni.

A Wikipédia így fogalmaz:

Az emotikon vagy hangulatjel (angol kiejtése alapján, néha: „szmájli”) nyomtatott írásjelek olyan sorozata, amely egy emberi arcot formál, és általában valamilyen érzelmet fejez ki. Tipikus példája a mosolygó fej: :-) vagy :)

Ebben a blog bejegyzésben a smiley-ról lesz szó, megnézünk pár elterjedt jelt, hogy tudd, melyik mit is jelent.

Érdemes elolvasni ezt a levelet?

Honnan származik a smiley?

1982-ben egy egyetemi professzor, Scott E. Fahlman volt az első, aki a világon kettősponttal, kötőjellel és zárójellel emberi arcformát rajzolt.

Eleinte a komolytalan témájú dolgokhoz használta ezt a jelölést, elterjedése pedig az internettel együtt kezdődött, így pótolták a gesztusokat és arckifejezéseket, amelyeket egy hagyományos beszélgetésben használunk. Ezek nélkül sok mondanivaló volna félreérthető.

Mit hogyan jelölnek?

A jó smiley olyan, hogy aki nem tudja a jelentését, az is megérti, ha egyszerűen a formát "kielemzi". Ennek ellenére összeszedtük a leggyakrabban használtakat, íme:

Mosoly :-) vagy :)
Szomorúság :-( vagy :(
Sírás :*-( vagy :'-(
Fúúúúj :-& vagy :&
Felemás érzelmek :-/
Kacsintás ;-) vagy ;)
Nevetés, vigyor :-D vagy :D
Nyelvnyújtás :-P vagy :P
Csodálkozás :o vagy :-O
Puszi (arcra) :-*
Puszi (szájra) :-)*
Őrült röhögés XD
Zavarodottság :-S vagy :S
Mérges fej :-@vagy :@
Mell ( . )( . ) vagy ( . Y . )
Fenék ( Y )

És a legviccesebb:

 
Magömlés 8==D ----

 

Te használsz smiley-kat?

Címkék: smiley smile tippek-trükkök

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr337170991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása