A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

Míg régen egy mobiltelefonban a névjegyzékben nem lehetett 8 karakternél hosszabb nevet és egynél több telefonszámot megadni, addig egy mai okostelefonban számtalan információt rögzíthetsz egy-egy névjegyhez.

Egyrészt külön-külön rögzítheted a vezeték és keresztnevet, a céget, és egyszerre több telefonszámot,több email címet, születésnapot, és számtalan egyéb adatot.

A leglátványosabb mégis az, ha egy fotót is csatolsz a kontakthoz, ekkor ugyanis ha hív telefonon egy ismerősöd, akár teljes képernyőn is láthatod őt. Az pedig nagyon jó érzés, ha például hív a párod, és egy fotót látsz róla a gyermekeddel.

Igen ám, de nem könnyű minden ismerősről fotót beszerezni, macerás hozzárendelni a kontaktokhoz, és végképp lehetetlennek tűnő feladat frissen is tartaniazokat, tehát bizonyos időközönként cserélni egy újabb fotóra.

Van megoldás arra, hogy ez automatikusan menjen a háttérben, ebben a levélben pedig azt is megmutatjuk Neked, hogy hogyan.

Érdemes elolvasni ezt a levelet?

Mi kell hozzá?

Először is nézzük meg, mik szükségesek ehhez.

Szükséges egy okostelefon, ami lehet iPhone, Android vagy Windows rendszerű, ez teljesen mindegy.

Szükséges, hogy legyen Facebook fiókod (ha van ilyened, akkor like-olj minket itt), és legyen a telefonodra feltelepítve a Facebook alkalmazás.

Végül egy Sync.ME nevű kis programot kell a telefonodra telepítened.

Ha nincs Facebook vagy Sync.ME alkalmazás a telefonodon, akkor ezeket ingyenesen letöltheted a telefonod alkalmazásáruházából (iPhone-osok az App Store-ból, androidosok a Google Play-ből, windowsosok pedig az Áruházból).

Megvan minden, hogyan tovább?

A letöltött Facebook alkalmazásba be kell jelentkezned a Facebook fiókoddal (email cím és jelszó).

Indítsd el a Sync.ME alkalmazást, engedélyezd, hogy a Sync.ME hozzáférjen a névjegyzékeidhez, majd jelentkezz be. Praktikus, ha a Facebook fiókodat használod itt is, így nem kell külön regisztrálnod.

A telefonszámod megadásával hitelesítened kell a regisztrációdat, de ezt csak egyszer kell megtenned, és semmilyen költséggel nem jár.

A beállítások menüben (Settings) a Social Networks menüponton belül hozzárendelheted még a Google+ és a LinkedIn fiókodat is.

Miután ezekkel megvagy, érdemes még a beállításokra visszamenni, és a Sync Settings menüpontban beállítani, hogy a fényképeket szinkronizálja, és írja felül a korábbi fotókat az épp aktuálissal.

Itt beállíthatod, hogy egyéb információkat szinkronizáljon-e a megadott közösségi oldalakról vagy sem, illetve, hogy javítsa-e ki az általad megadott neveket a közösségi oldalakon használt nevekre. Ezt mi nem javasoljuk, mert mindenkinek úgy a legegyszerűbb keresni a névjegyzékben, ahogyan megszokta, nem pedig úgy, ahogyan a Facebookon használja az ismerős a nevét.

A beállításokban megadhatod még azt, hogy kérsz-e születésnapi emlékeztetőt, és történjen-e automatikus szinkronizálás a háttérben, vagy csak akkor szinkronizáljon, amikor Te kéred.

Ha a beállítások megvannak, akkor a Sync.ME program névjegyzék füle alatt megtalálható szinkronizáció ikonra bökve el is indul a szinkronizálás (kört formáló két nyíl). Ekkor a program végig pásztázza a névjegyzékeidet, és összehasonlítja a közösségi oldalakon található ismerőseiddel, és ahol egyezést talál, ott összegyűjti a rendelkezésre álló információkat, és letölti a telefonodra.

Ha a jövőben elindítod a Sync.ME-t, nincs más dolgod, mint egyből a középen található giga méretű szinkronizálás gombra kattintani.

Egyébként a szinkronizálás végén kapsz egy kis összesítőt arról, hogy hány névjegy került frissítésre, stb.

 

Hogy teszik?

 

Töltsd le az ismerőseid fényképeit a Facebook-ról, és élettel telibb lesz a telefonod!

Címkék: apple telefon iphone okostelefon android ios tippek-trükkök

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr187123477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása