A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

A mai bejegyzésünkben arról lesz szó, hogy a YouTube-ról hogyan tudsz egy videót vagy egy zenét letölteni a számítógépedre.

Ha elolvasod ezt a levelet, akkor a jövőben ha tetszik egy videoklip, egy kisfilm, vagy bármilyen videó, akkor azt videó vagy hanganyag formájában pillanatok alatt le fogod tudni tölteni, és utána a számítógépedről újra és újra visszanézni, visszahallgatni.

Megéri elolvasni?

Mi az a YouTube?

A YouTube-ot többnyire mindenki ismeri, ez a világ legnagyobb videomegosztó oldala. Mondanunk sem kell, hogy a Google-é. Ha valamiért mégsem ismerted eddig, akkor a böngésződbe írd be: www.youtube.com

Ezen az oldalon - az előző hírlevelünkben leírtakhoz hasonlóan - kereshetsz, ám itt csak videóanyagok között tudsz keresni.

Vannak itt komplett filmek, szinte az összes videoklip, és számos egyéb videóanyag. Szinte minden.

Jó eséllyel eddig semmi újat nem mondtunk, eddig is ismerted a YouTube-ot. Szeretnéd viszont, ha nem csak meg tudnál nézni itt 1-2 videót, hanem le is tudnád tölteni? Akkor figyelj!

Videó letöltése a YouTube-ról

Többféle módszer is létezik arra, hogy hogyan tölthetsz le egy anyagot a YouTube-ról. Az első, ha a számítógépedre feltelepítesz egy programot, ami képes erre, a második, ha egy online szolgáltatást veszel igénybe. Ebben az esetben a számítógépedre semmit sem kell feltelepítened, egyszerűen a böngésződ letölti a kért tartalmat a gépedre. Mi ezt a második megoldást javasoljuk, így ezt fogjuk bemutatni.

Sok weboldal létezik, melyek segítségével a YouTube-ról letölthetsz videót a számítógépedre, ám mi csak egyet mutatunk be, a többi is hasonlóan működik.

Az általunk javasolt weboldal magyar nyelvű, így igazán könnyű dolgod lesz. Címe: http://www.clipconverter.cc/hu/

 

Íme a lépések:

1. Keresd ki a YouTube-on a letölteni kívánt videót.

2. A böngésző címsorából a videó URL címét másold vágólapra (jelöld ki, és nyomd le a Ctrl+C billentyűket, vagy jobb kattintás, majd 'Másolás' menüpont).

3. Nyisd meg a fenti weboldalt (vagy klikk ide).

4. A Média URL-je mezőbe illeszd be a YouTube videó URL-jét (a mezőre kattintva nyomd le a Ctrl+V billentyűket, vagy jobb kattintás, majd 'Beillesztés' menüpont), majd kattints a 'Folytatás' gombra.

5. Ezt követően felkínálja Neked a rendszer, hogy milyen minőségben tudja letölteni a videót, és hogy melyik mekkora méretű fájl lesz. Természetesen minél nagyobb felbontás, annál nagyobb lesz a fájl méret, de annál jobb lesz a minőség.

6. Add meg, milyen néven kívánod elmenteni a videót.

7. Válaszd ki, milyen formátumba mentenéd le a videót. Ha csak a hanganyagot szeretnéd lementeni (pl. egy zenénél), akkor válaszd az MP3 formátumot, ha a videót is, akkor vagy az MP4-et, vagy az AVI-t. Ezek a leggyakoribb típusok, de természetesen a többit is választhatod, ha azokra van szükséged.

8. Kattints a Start gombra. Ekkor elkezdődik a videó konvertálása, átalakítása, és ha ezt befejezte, akkor átugrik egy oldalra, ahol láthatsz egy összegzést arról, hogy mennyi ideig konvertált, mekkora lett a fájl mérete, stb.

9. Végül az utolsó lépés, hogy itt rákattintasz a 'Letöltés' gombra. Ekkor a böngésződ letölti az elkészült videót vagy zenét.

Szerzői jogok

Természetesen nem kívánunk senkit sem illegális tartalmak letöltésére buzdítani, sőt kifejezetten ellenezzük azt, ha valaki nem tartja tiszteletben a szerzői jogokat.

Az, hogy van egy ilyen eszköz, még nem jelenti azt, hogy törvényesen letölthetsz bármilyen videót. Vannak videók, melyek szabadon felhasználhatók, de olyanok is, amelyek letöltése törvénybe ütközik. Erről azonban Neked kell tájékozódnod, nehogy később kellemetlen helyzetbe kerülj emiatt.

Olyan ez, mint a kés a konyhában: attól, hogy van, még nem lehet leszúrni senkit, és nem a kés gyártója lesz a törvénysértő, ha valaki ezt mégis megteszi.

 

Töltsd le azt, amit a törvény nem tilt, és használd ezt az okos weboldalt.

Címkék: youtube tippek-trükkök

15 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr346855463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sunaj 2015.01.15. 14:25:29

Sziasztok! Vénségemre is egyszerű volt ezzel programmal letölteni filmet. Lenne egy kérdésem: tablet-on is működik-e vagyis a program meg van de szerintetek van-e valamilyen másolási lehetőség (mint a számítógépen) hogy ne kellene beírogatni az URL-t? Segítséget előre is köszönöm! Üdv. Sunaj

MasterMind Számítástechnika · www.mastermind.hu 2015.01.16. 08:05:31

@Sunaj: Szia,

sajnos a tabletek elsősorban tartalom fogyasztó eszközök, vagyis azokon nézünk, olvasunk, de nem feldolgozunk adatokat. Elképzelhető, hogy van rá olyan alkalmazás, ami képes letölteni egy YouTube videót, de biztosan sokkal körülményesebb, mint egy számítógépen.

Egy tabletnél például erős korlátot jelent a tárolókapacitás, ami videók letöltése esetén gyorsan megtelne.

Amennyiben konkrétabban is érdekel a téma, akkor szívesen belemélyülünk és megnézzük, ténylegesen milyen megoldások vannak tabletre az ügyben, de igazság szerint nem célszerű a tabletet ilyesmire használni. Azok csak másodlagos eszközök.

Üdv: MasterMind

Sunaj 2015.01.16. 22:03:55

@MasterMind Számítástechnika: Köszönöm a segítséget (tájékoztatót)! Közben sikerült megoldanom és tudom használni a másolás funkciót a tableten. Még pedig úgy, hogy kicsit hosszabban tartom az ujjam a kijelzőn és akkor megjelennek a lehetőségek. Igen figyelembe fogom venni a tároló kapacitását és kipróbálom, hogy memória kártyára is működik-e a letöltés. Mindenesetre örülök ennek a lehetőségnek mert a laptopra 100%-an jó és ami lényeg nekem egyszerű! Üdv. Sunaj

Mariann Cs 2015.12.19. 12:32:09

Sziasztok! Kérdezni szeretném,mi lehet a probléma bármilyen url-t másoltam is be,ezt írja ki: Unable to get video infos from Youtube! Try again later! De miért nem sikerül? Próbáltam később is,de ugyanezt írta ki. Sürgős lenne. Ha valaki tudja,mi lehet a baj,kérem írja meg. Köszönöm! Üdv.: Mariann

MasterMind Számítástechnika · www.mastermind.hu 2015.12.22. 08:07:33

@Mariann Cs: Szia, így látatlanban ez nehéz kérdés, de elsőként próbáld meg egy másik böngészőben megnézni, hátha meg is oldja a problémát.

Ennél többet csak akkor tudunk, ha látjuk a számítógépet és a produkált hibát.

MZsanett 2016.11.02. 11:35:49

van baj a clipconvertel miatt. Nem megy a letöltője. De más böngészővel sem, chrome opera. clipconv helyett mi mást tudunk használni? Kb két hete csak lejátsza a letöltésre kattintva a clipconv ikonnál.. mi baj van vele??

MasterMind Számítástechnika · www.mastermind.hu 2016.11.02. 11:40:43

@MZsanett: kipróbáltuk, nálunk nincs gond, simán letöltötte a videót. Másik gépen kellene megnézni, mert valószínűleg valami hiba a számítógéppel lesz.

Lászlo Kardos 2017.12.03. 10:31:02

Még uj vagyok aszámitástechnikát illetöen,de elég érthetöen leirtátok,hogy müködik a letöltés. /csak zeneszámokat töltenék le. / Ha meg akadok,majd kérdezlek bennetek. Ekkora problémát okozott a valamikori szakmámban a teletext megértése a 70-es évek elején. Az akkori idöben pESTRÖL JÁRTAK LE fEHÉRVÁRRA a KFKI.böl elöadást tartani a digitális technikárol meg a teletex.röl. Azt hittem,öreg koromra elfeledhetem a tanulást,de az élet megcáfolt. Tisztelettel Kardos László.

Lászlo Kardos 2017.12.03. 10:31:02

Még uj vagyok aszámitástechnikát illetöen,de elég érthetöen leirtátok,hogy müködik a letöltés. /csak zeneszámokat töltenék le. / Ha meg akadok,majd kérdezlek bennetek. Ekkora problémát okozott a valamikori szakmámban a teletext megértése a 70-es évek elején. Az akkori idöben pESTRÖL JÁRTAK LE fEHÉRVÁRRA a KFKI.böl elöadást tartani a digitális technikárol meg a teletex.röl. Azt hittem,öreg koromra elfeledhetem a tanulást,de az élet megcáfolt. Tisztelettel Kardos László.

Lászlo Kardos 2017.12.03. 13:03:13

Még uj vagyok aszámitástechnikát illetöen,de elég érthetöen leirtátok,hogy müködik a letöltés. /csak zeneszámokat töltenék le. / Ha meg akadok,majd kérdezlek bennetek. Ekkora problémát okozott a valamikori szakmámban a teletext megértése a 70-es évek elején. Az akkori idöben pESTRÖL JÁRTAK LE fEHÉRVÁRRA a KFKI.böl elöadást tartani a digitális technikárol meg a teletex.röl. Azt hittem,öreg koromra elfeledhetem a tanulást,de az élet megcáfolt. Tisztelettel Kardos László.

MasterMind Számítástechnika · www.mastermind.hu 2017.12.04. 10:56:47

@Lászlo Kardos: Kedves László!

Igyekszünk mindig úgy írni, hogy az a kevésbé hozzáértő felhasználók számára is érthető és világos legyen. Ez a célja a blogunknak.

Közhely, hogy a jó pap holtig tanul, de igaz. Különösen az olyan területekre, amelyek annyira gyorsan fejlődnek, mint a számítástechnika.

Üdvözlettel:
MasterMind Számítástechnika

Kit Fisto 2019.11.26. 04:51:34

Ha mással nem megy, ezzel is meg lehet próbálni a videóletöltést:
file2hd.com/
Érdemes az "All"-on hagyni, és ki kell pipálni, hogy elfogadod a használati feltételeket.
☑ I have read and agree to the Terms of Service
Aztán bemásolni a videó címét és a [Get Files] gombra kattintva elméletben egy listát fog kihozni, mit talált. A videó a legalján szokott lenni, amelyiknek mp4 a vége. Sajnos maximum a közepes képméretet kínálja fel, de ha nincs jobb, ez is valami.

Aki a legjobb minőségben szeretné letölteni a videókat, és nem retten vissza a komplikáltabb feladattól, annak ajánlom a
JDownloader 2 ingyenes programot. Angol tudás jól jön hozzá, és tényleg lehetne egyszerűbb is. De nagyon jó képességű program.

Akinek csak a hang kéne, azaz mp3, ajánlom ezt az oldalt!
ytmp3.eu/en2/
Kiváló minőségben, 320Kbit mp3-mat készít a videó hanganyagáról. Még azt is megadhatjuk, ha nem az elejétől, vagy nem végig szeretnénk a rögzítést. A végét nem érdemes kicentizni, akor lesz jó, ha ráhagyunk 1mp-et.

Kiss Tamás Norbert 2021.10.31. 11:23:24

Van egy mindent nélkülöző és sokkal egyszerűbb mód: a címsorból töröld az " ube " részt és Enter. Mp3/ Mp4-ben lehet menteni. yout.com -érdemes elolvasni a támogatott webhelyek listáját is.

MasterMind Számítástechnika · www.mastermind.hu 2021.11.04. 19:01:01

@Kiss Tamás Norbert: Tökéletes megoldás ez is, igen. Köszönjük a javaslatot!
süti beállítások módosítása