A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

A mai mobil eszközökkel telelévő háztartásokban egyre nagyobb igény merülhet fel arra, hogy telefonról, táblagépről is lehessen nyomtatni. Ehhez szükség van egy olyan nyomtatóra, ami valamilyen formában a routerre (vezetékes vagy vezeték nélküli internet megosztó eszköz) csatlakozik (vagy bármilyen módon a hálózat része). Ez lehet vezetékes, vagy vezeték nélküli kapcsolat is, érdemben semmit nem befolyásol.

Így oldhatod meg ezt a legkönnyebben!

Két lehetőséged is van. Az egyik, hogy olyan nyomtatót vásárolsz, ami képes a routerhez csatlakozni, tehát vagy van rajta LAN (hálózati) csaltakozó, vagy WiFi-s a nyomtató.

A másik járható út az, ha olyan routert választasz, amelyiken található USB csatlakozó is, és képes azt nyomtatóvezérlésre használni. Ebben az esetben bármilyen hagyományos, USB csatlakozással ellátott nyomtatót rá tudsz csatlakoztatni a routerre.

Miután bármilyen formában is összekötötted a nyomtatót és a routert, utána az összes számítógéped, laptopod, táblagéped vagy telefonod elérheti azt. Fontos azonban megjegyezni, hogy ha vezetékesen akarod a routert és a nyomtatót összekötni egymással, akkor a nyomtató helyileg közel kell legyen a routerhez, vagy ha távolabbra akarod tenni, akkor végig kell vinni a vezetéket, míg WiFi-s kapcsolat esetében bármikor átteheted máshová a nyomtatót, csak maradjon a hatótávolságon belül.

Figyelj a kompatibilitásra!

Az elmélet szép és jó, hogy ezt ilyen könnyű összehozni, de azért nem ennyire egyszerű a helyzet. Az okos kütyük még nem olyan régen vannak a piacon, hogy igazán kompatibilis legyen minden mindennel, így mielőtt belevágsz az "átalakításba", és beruházol egy új routerre vagy nyomtatóra, előtte nézd meg, támogatják-e az eszközeid azt a nyomtatót, amit használni szeretnél, vagy vásárolni tervezel. Az Apple-nél (iPhone, iPad) egyszerű a helyzet, amelyik nyomtató ún. AirPrint kompatibilis, azt alapból tudja kezelni az iPhone/iPad, míg a többit nem. Ezt a nyomtatókon jó nagy betűkkel feltüntetik, szóval könnyű felismerni.

Az androidos készülékek egy jó pár nyomtatót ismernek alapból, de van, amihez külön kell letölteni kezelő programot az áruházból. A régi nyomtatók pedig jó eséllyel egyik platformon sem fognak működni.

Laptopnál is előny a vezeték nélküliség!

Természetesen a laptopot használók is örülhetnek annak, ha vezeték nélkül tudnak nyomtatni, hiszen nincs kényelmetlenebb dolog, mint amikor a hordozható gépedbe dugdosni kell a vezetékeket, ennél jóval kényelmesebb, ha WiFi-n mindent meg tudsz oldani. Itt pedig kompatibilitási probléma is minimális, hiszen az a nyomtató, ami kábellel összedugva működik a gépeddel, az routeren keresztül is fog.

 

Nyomtass vezeték nélkül, hidd el, borzasztóan kényelmes.

Címkék: iphone nyomtató tablet nyomtatás ipad tábla pc tippek-trükkök

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr86198138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rozália Pál 2020.01.31. 16:47:29

Nem tudom beállítani Wifi-vel a nyomtatót ! Segítség!
süti beállítások módosítása