A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

Miért olyan drága az Apple?

Az emberek két csoportra oszthatók: az egyik, aki azt állítja, hogy az Apple pusztán a neve miatt olyan drága amilyen. A másik aki fanatikusan rajong minden olyan termékért amin alma logó van. Valahol mindkét csoportnak igaza van, de nézzünk egy kicsit a dolgok mögé.

Ha csak a nyers paramétereket nézzük, akkor egy pontosan olyan processzorral, memóriával és merevlemezzel felszerelt egyéb márkájú notebookot (pl.: Asus) valóban fele annyi pénzért megvásárolhatunk, mintha ugyanezt az almás cégtől vásárolnánk. Ugyanez igaz, ha a telefonokat hasonlítjuk össze, hiszen egy androidos Samsung okostelefon akár töredékéért is megvásárolható, mint a kategória megalkotója, az iPhone. Továbbá, nincs ez másként a tábla PC-k, mp4 lejátszók és asztali számítógépek esetében sem. Ezekből az következik, hogy az első csoportnak teljesen igaza van.
Igen ám, de akkor a földön Apple-t használó több százmillió ember mind hülye? Természetesen az ő igazuk is alátámasztható, hiszen az Apple minden egyes termékének fejlesztése során kritikus figyelmet fordít arra, hogy az a termék a piac legjobb minőségű terméke legyen, és olyan felhasználói élményt nyújtson ami ugyan katalógusadatokban nem összehasonlítható, de használat közben mindenért kárpótol. Nem véletlen, hogy az összes konkurens az Apple termékeit próbálja másolni és szeretné magáénak tudni az Apple sikereit, nem pedig fordítva. Tudsz olyan gyártót, amely egy új termékének bemutatásának első napján több mint 5 millió darabot ad el belőle? Ráadásul ez a termék épp az első csoport által sokat kritizált csúcs telefon egyben a piac legdrágább eszköze. Valamit csak tudnak. Nem?

És mik ezek az apróságok? Nehéz ezt összefoglalni, de olyanok mint például, hogy egy iPhone-t kézbe véve csakis kizárólag a legjobb minőségű alumíniumot és üveget érinthetjük meg, vagy hogy az érintő kijelző annyira közvetlen, amit más gyártók csak szeretnének reprodukálni. Ugyanez igaz Apple notebookjainak touchpadjára, az asztali monitor színeinek részletgazdagságára, vagy a táblagépek és telefonok kijelzőjének tökéletességére, amin fizikailag lehetetlen képpontot észrevenni. Ugyanide sorolható a billentyűzet finom működése aminek tökéletes nyomáspontját is mérnökök hada csiszolta tökéletesre. Az az összeszerelési minőség amit az Apple képvisel szintén nem mindennapi. Sokáig kellene kutakodni, hogy találjunk hasonló színvonalú terméket. De ha mégis sikerül, akkor kiderül, hogy ezt a minőséget más sem adja olcsóbban.

Összegezve elmondhatjuk, hogy az Apple nem azért különleges amit tud, hanem azért ahogy tudja azt. Más gyártók is képviseltetik magukat az Apple-el megegyező árkategóriában a különbség mindössze annyi köztük és az Apple között, hogy amíg a többi gyártónak vannak olcsóbb kategóriájú termékei is addig az Apple nem enged a prémium minőségből, így csak drága termékei vannak.

 

Ha szereted a prémium minőséget, és megengedheted magadnak, bátran válaszd az Apple termékeit, nem fogsz csalódni!

Címkék: apple macbook iphone ipad laptop vásárlás notebook vásárlás számítógép vásárlás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr346167608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása